ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Μυστήριο με τρία κομμένα πόδια δεν βρίσκει λύση

Βρετανία: Μυστήριο με τρία κομμένα πόδια δεν βρίσκει λύση
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Neil Hall

Το μυστήριο τριών ανθρώπινων... ποδιών που βρέθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες στη νοτιοδυτική Αγγλία προσπαθεί να επιλύσει η βρετανική αστυνομία και να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα: σε ποιους ανήκαν και πώς έφτασαν μέχρι εκεί;

Τα τρία ανθρώπινα μέλη εντοπίστηκαν στο διάστημα Φεβρουαρίου-Αυγούστου στο Μπαθ, μια τουριστική λουτρόπολη, και στα περίχωρά του.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι το πρώτο πόδι προερχόταν, όπως όλα δείχνουν, από κάποια κλινική ή κάποια ιατρική σχολή. Οι Aρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να ανήκε σε κάποιο θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Συνεχίζονται πάντως οι έρευνες για τα άλλα δύο πόδια και η αστυνομία φαίνεται να αναμένει παρόμοια αποτέλεσματα.

"Πιστεύουμε ότι δεν έχει διαπραχθεί κάποιο έγκλημα", είπε ο Πολ Κάτον, ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Και τα τρία πόδια έφεραν σημάδια από δόντια ζώων και πιθανολογείται ότι μεταφέρθηκαν στα σημεία όπου βρέθηκαν από κάποιο ζώο, εξήγησε. Ενδεχομένως, κάποιος, για παράδειγμα ένας καθηγητής Ιατρικής, να χρησιμοποιούσε τα πόδια "ως παιδαγωγικό εργαλείο", συνέχισε ο επιθεωρητής Κάτον.

Η αστυνομία απεύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να καταθέσουν, ώστε να εντοπιστεί η "πηγή" των ποδιών και να αποφευχθεί ο... πολλαπλασιασμός των μακάβριων ευρημάτων.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ