Στους 38 οι νεκροί από την κατάρρευση γέφυρας στη Κίνα - Πάνω από 20 οι αγνοούμενοι
Ανανεώθηκε:
Πνιγμένοι στη λάσπη οι κάτοικοι της βόρειας Κίνας μετά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις
AP Photo/Andy WongΗ κατάρρευση οδικής γέφυρας στην Κίνα έπειτα από κατακλυσμιαίες βροχές στις 19 Ιουλίου έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 38 ανθρώπων, ενώ 24 άνθρωποι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι.
Η γέφυρα πάνω από ποταμό κατέρρευσε εν μέρει τη 19η Ιουλίου «λόγω μιας σφοδρής νεροποντής και ξαφνικών πλημμυρών» στην πόλη Σανγκλουό στη βόρεια επαρχία Σαανσί, είχε μεταδώσει τότε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Η Σανγκλουό βρίσκεται σχεδόν 900 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πεκίνου.
Ένα τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε, στο οποίο υπήρχαν τρείς λωρίδες κυκλοφορίας, βυθίστηκε στα νερά του ποταμού, ενώ ο δρόμος έδειχνε να αντέχει στην άλλη κατεύθυνση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με εικόνες της κρατικής τηλεόρασης CCTV.
Ο τελευταίος απολογισμός, στις 20 Ιουλίου, ανερχόταν σε τουλάχιστον 12 νεκρούς και περισσότερους από 30 αγνοούμενους. Αναθεωρήθηκε προς τα πάνω σήμερα, με 38 νεκρούς και 24 αγνοούμενους, σύμφωνα με το Xinhua.
Επιβεβαιώθηκε από τις αρχές επίσης ότι 25 οχήματα παρασύρθηκαν κατά την κατάρρευση της γέφυρας, διευκρίνισε το CCTV.
Δυο νεκροί και οκτώ τραυματίες σε ρωσική επίθεση στην Οδησσό της Ουκρανίας
07:51
Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο των ΗΠΑ γέφυρες και δίκτυα μεταφορών, μπαράζ επιθέσεων και από το Ιράν
07:45
Βάγια Νέστορα: Ενώπιον της ανακρίτριας ο τέταρτος συλληφθείς - Τι ρόλο έπαιξε ο 26χρονος
07:41
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ειρωνικά σχόλια της αντιπολίτευσης για το αφήγημα «δικαίωσης» της κυβέρνησης
07:33