Βρυχάται και πάλι η Αίτνα - Με προβλήματα γίνονται οι πτήσεις από το αεροδρόμιο της Κατάνια
Ενεργοποίηση του ηφαιστείου της Αίτνας (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Salvatore AllegraΗ ενεργοποίηση εκ νέου του ηφαιστείου της Αίτνα στην Σικελία προκαλεί προβλήματα στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Κατάνια.
Οι εισερχόμενες πτήσεις περιορίζονται σε έξι ανά ώρα ενώ πολλές πτήσεις γίνονται με καθυστέρηση εξαιτίας του πυκνού καπνού που επηρεάζει την ορατότητα των πιλότων.
Στάχτη από το ηφαίστειο κάλυψε και κοντινές πόλεις μετά την έκρηξη του κρατήρα που ξεκίνησε χθες το βράδυ.
Κατά τις προηγούμενες εκρήξεις του ηφαιστείου οι πτήσεις κατευθύνονταν σε άλλα αεροδρόμια του νησιού όπως το Παλέρμο ή το Κομίσο.
Η διοίκηση του αεροδρομίου συμβουλεύει και πάλι τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες.
Το αεροδρόμιο της Κατάνια είναι το πιο δημοφιλές διεθνές αεροδρόμιο για τους τουρίστες ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.
Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος 67χρονος που έπεσε από ύψος μέσα σε κρεοπωλείο
15:08
Οι 10 «πρωταγωνιστές» της επιστήμης για το 2025, σύμφωνα με το περιοδικό Nature
14:55
Βαρδούσια: Κάτω από αντίξοες συνθήκες η ανάσυρση των σορών των τεσσάρων ορειβατών (vids)
14:43
Κολυδάς για καιρό Πρωτοχρονιάς: Τα δύο σενάρια για χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο
14:32