Αυξάνονται τα διακοποδάνεια των Ιταλών - Πάνω από 250 εκατ. ευρώ μέσα στο 2024
Τουριστικό θέρετρο στην Ιταλία
PixabayΑυξάνονται οι Ιταλοί οι οποίοι ζητούν διακοποδάνεια απο τις τράπεζες, για να μπορέσουν να πάνε διακοπές. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, τα διακοποδάνεια των Ιταλών, το τελευταίο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 2% και σε ετήσια βάση κατά 12%.
Από την αρχή του 2024 στην Ιταλία οι τράπεζες χορήγησαν, για τον σκοπό αυτό, πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ.
Κατά μέσο όρο, πολλές ιταλικές οικογένειες Ιταλοί έλαβαν 5.425 ευρώ σε διακοποδάνεια, τα οποία θα επιστρέψουν σε πενήντα μηνιαίες δόσεις.
Επιλέγουν τα διακοποδάνεια κυρίως νέοι, με μέσο όρο ηλικίας 38 ετών. Ο ένας στους τρεις είναι νεότερος των τριάντα ετών.
Παράλληλα, φέτος, 6,5 εκατομμύρια Ιταλοί δεν πρόκειται να πάνε διακοπές. Το 60% δήλωσε ότι δεν μπορεί να «αποδράσει» από τον μόνιμο τρόπο κατοικίας του, εξαιτίας οικονομικής στενότητας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέα χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ισπανία - Πάνω από 42 εκατ. επισκέπτες μόνο μέχρι τον Ιούνιο
Βενετία κατά Υπερτουρισμού: Στα 25 άτομα τα γκρουπ ενώ απαγορεύει τα μεγάφωνα - Πρόστιμα έως 500€
DW - Υπερτουρισμός: Από τη Βενετία και τη Βαρκελώνη στη Σαντορίνη και στη Μύκονο
Αντιτουριστικό κίνημα στην Ευρώπη: Ποιοι και γιατί αντιδρούν - Ποια μέτρα λαμβάνουν οι τοπικές αρχές
Η χρονιά στην τηλεόραση: Οι 10 σειρές που καθόρισαν το 2025 στο παγκόσμιο streaming
14:59
Πώς έγινε η τραγωδία με τον 7χρονο στη Ροδόπη - Από ξυλόσομπα στο παιδικό δωμάτιο ξεκίνησε η φωτιά (vid&pics)
14:46
Πάτρα: Στο νοσοκομείο 14χρονος και 16χρονος λόγω μέθης - Χειροπέδες στους γονείς τους
14:33
Επιχείρηση διάσωσης 38 μεταναστών στο Φαρμακονήσι - Αγνοείται ανήλικη
14:21