ΚΟΣΜΟΣ

Καλάσνικοφ ...store στο αεροδρόμιο της Μόσχας

Καλάσνικοφ ...store στο αεροδρόμιο της Μόσχας
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/MAXIM SHIPENKOV

Η εταιρεία όπλων Kalashnikov, άνοιξε κατάστημα στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας όπου πωλεί αναμνηστικά στα οποία περιλαμβάνονται πλαστικά μοντέλα όπλων, πένες, ομπρέλες, τσάντες, καπέλα, εξοπλισμό καμουφλάζ και μπλουζάκια με την επιγραφή "I love AK".

"Το όνομα Καλάσνικοφ είναι από τις πιο δημοφιλείς μάρκες που έρχονται στο νου οποιουδήποτε στον κόσμο όταν ακούν για τη Ρωσία. Έτσι είμαστε ευτυχείς που δίνουμε την ευκαιρία σε όλους να φύγουν από τη Ρωσία παίρνοντας μαζί τους ένα αναμνηστικό με το όνομα της εταιρείας μας", αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας.

Το AK-47, το πρώτο τουφέκι που παρήγαγε η εταιρεία, έγινε διάσημο λόγω του χαμηλού κόστους παραγωγής του και της αξιοπιστίας του σε ακραίες συνθήκες. Δημιουργήθηκε το 1948, εξόπλισε ολόκληρη τη Σοβιετική Ένωση και την ανατολική Ευρώπη κατά την κομμουνιστική περίοδο και χρησίμευσε κυρίως σε φιλοσοβιετικές ανταρτικές δυνάμεις σ' όλη την Αφρική και την Ασία.

Παράγεται κατόπιν αδείας πέραν των ρωσικών συνόρων και παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα επιθετικά τουφέκια στον κόσμο.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο είναι το μεγαλύτερο πολιτικό αεροδρόμιο της Μόσχας και της Ρωσίας. Το 2015 πέρασαν απ' αυτό περισσότεροι από 31 εκατ. επιβάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ