Οι Χούθι υπόσχονται «απάντηση» στην ισραηλινή επίθεση στη Χοντέιντα
Αντάρτες Χούθι
APΟ ηγέτης των ανταρτών Χούθι της Υεμένης επανέλαβε σήμερα τις απειλές περί «απάντησης» στην ισραηλινή επίθεση στο λιμάνι της Χοντέιντα, που ελέγχεται από την οργάνωσή του, τονίζοντας ότι είναι «αναπόφευκτη».
Η απάντηση στην επίθεση, στις 20 Ιουλίου, με στόχο εγκαταστάσεις στο λιμάνι αυτής της πόλης της Ερυθράς Θάλασσας «είναι αναπόφευκτη και θα δοθεί», είπε ο Άμπντελ Μάλεκ Αλ Χούθι στο διάγγελμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Είχε προηγηθεί επίθεση των Χούθι με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος.
Από το ισραηλινό πλήγμα στη Χοντέιντα σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι στην Υεμένη και προκλήθηκαν ζημιές ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων στο λιμάνι, εκτός των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.
Ο Άμπντελ Μάλεκ Αλ Χούθι είπε επίσης ότι η οργάνωσή του θα συντονίσει τις ενέργειές της με τα άλλα μέλη του «Άξονα της Αντίστασης», όπως αποκαλούνται το Ιράν και οι σύμμαχοί του στην περιοχή.
Υποστήριξε εξάλλου ότι «η μείωση των θαλασσίων μεταφορών είναι μια μεγάλη νίκη» της οργάνωσής του η οποία, όπως είπε, έχει πλήξει συνολικά 177 πλοία στη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας και τον Κόλπο του Άντεν. Από τον περασμένο Νοέμβριο οι Χούθι εξαπολύουν επιθέσεις, με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εναντίον εμπορικών πλοίων που λένε ότι συνδέονται με το Ισραήλ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυραυλικές επιθέσεις των Χούθι σε τρία εμπορικά πλοία - Στόχος και ένα ελληνικών συμφερόντων
Pía León: Ο καλός ηγέτης δεν καθορίζεται από το φύλο, αλλά από την ικανότητα να εμπνέει την ομάδα
09:30
Επιθεώρηση Εργασίας: Πρόστιμα 25,6 εκατ. ευρώ και 8.690 κυρώσεις το πρώτο εξάμηνο του 2026
09:21
Πάνω από 500 επανέλεγχοι κτηρίων από τη ΓΔΑΕΦΚ σε πληγείσες περιοχές από τις αρχές Αυγούστου
09:12
Γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορούν να σφυρίξουν και κάποιοι όχι; Οι επιστήμονες απαντούν
09:00