Ιταλία: Έρχεται ο «Χάροντας» - Κύμα καύσωνα από το Σαββατοκύριακο μέχρι το Δεκαπενταύγουστο
Ιταλός κάνει ντους στην Όστια (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Gregorio Borgia, FileΝέο κύμα καύσωνα, το οποίο ονομάσθηκε «Χάροντας» αναμένεται να πλήξει την Ιταλία από το Σαββατοκύριακο μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.
Το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα αγγίξει τους 40 βαθμούς στις κεντρικές και νότιες περιφέρειες της χώρας, ενώ τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 43 βαθμούς, κυρίως στην Κάτω Ιταλία.
Στις πόλεις στις οποίες οι μετεωρολόγοι θεωρούν ότι θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες, με σημαντικό ποσοστό υγρασίας, συμπεριλαμβάνονται το Μιλάνο, η Μπολόνια, η Ρώμη και η Κατάνια με τον Ακράγαντα, στο νησί της Σικελίας. Τις νυχτερινές ώρες, σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας, το θερμόμετρο δεν θα κατέβει κάτω από τους 20 βαθμούς.
Μετά τον Δεκαπενταύγουστο, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να αλλάξουν βαθμιαία, με σειρά βροχοπτώσεων, κυρίως στη βόρεια Ιταλία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έρχεται νέος 48ωρος καύσωνας - Θα «χτυπήσει» μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, λέει ο Αρναούτογλου
«Πυρά» Τσίπρα με αφορμή το χάος στα αεροδρόμια - Τι θα πει σήμερα στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη
07:34
ΗΠΑ: Προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο Μεξικού και κεντρικής Αμερικής
07:24
Με δασμούς απειλεί ο Τραμπ τις χώρες που αντιτίθενται στην προσάρτηση της Γροιλανδίας
07:15
Μέλι και ρύζι οι μεγάλοι «χαμένοι» της Mercosur για την Ελλάδα
07:05