Τραγωδία στη Βραζιλία: Νεκροί και οι 61 επιβαίνοντες από τη συντριβή αεροπλάνου στο Σάο Πάολο
Αεροπλάνο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Charles KrupaΝεκροί είναι οι 61 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της εταιρείας Voepass που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στην πόλη Βινιέντο της Βραζιλίας, καθώς ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν επιζήσαντες.
Το δικινητήριο ATR-72 εκτελούσε πτήση από το Κασκαβέλ της πολιτείας Παρανά με προορισμό το αεροδρόμιο Γκουαρούλος στο Σάο Πάολο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Voepass, στο αεροσκάφος επέβαιναν 58 ταξιδιώτες και 4 μέλη πληρώματος.
Σε βίντεο που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα καταγράφεται η ανεξέλεγκτη περιδίνηση του μοιραίου αεροσκάφος και η συντριβή του στο έδαφος.
Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.
Πλάνα που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο GloboNews, έδειξαν μία μεγάλη περιοχή να καίγεται και μαύρος, πυκνός καπνός να αναδύεται από μία άτρακτο αεροπλάνου.
Το αεροπλάνο ATR–72 που διαχειριζόταν η αεροπορική εταιρεία Voepass Linhas Areas, εκτελούσε δρομολόγιο από το Κασκαβέλ, στην πολιτεία Παρανά, προς το Γκουαρούλιος, στο Σάο Πάολο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα G1, επικαλούμενη την αεροπορική εταιρεία, Voepass.
Σε εκδήλωση όπου παρίσταται στη νότια Βραζιλία, ο Πρόεδρος της χώρας, Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, ζήτησε από το πλήθος να τηρήσει ενός λεπτού σιγή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βραζιλία: Συντριβή αεροπλάνου λίγο έξω από το Σάο Πάολο - Μετέφερε 61 επιβαίνοντες
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 46χρονου στη Θέρμη για παράνομη διάθεση βεγγαλικών
12:34
Στη Γαλλία τα μαύρα κουτιά του Falcon που συνετρίβη στην Άγκυρα - Το χωριό που γλύτωσε στο παρά πέντε
12:21
Χαρμολύπη στη Βηθλεέμ που γιορτάζει τα πρώτα Χριστούγεννα μετά από δύο χρόνια (pics&vid)
12:08
Χαρδαλιάς: Γιορτή της αγάπης, της συνύπαρξης και της ελπίδας, τα Χριστούγεννα
11:55