Επίθεση ενόπλων σε χωριό της Νιγηρίας - Tουλάχιστον 30 νεκροί
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση ενόπλων σε χωριό της πολιτείας Μπένουε στην κεντρική Νιγηρία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Ο επίτροπος Ενημέρωσης στην πολιτεία Μπένουε, Μάθιου Άμποχ, είπε σε δημοσιογράφους ότι ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση στο χωριό Αγιάτι, τη νύχτα της Πέμπτης, με απολογισμό τουλάχιστον 30 νεκρούς.
Η Σεουέσε Ανένε, εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης στην Μπένουε, ανέφερε ότι οι εισβολείς πυροβολούσαν αδιακρίτως και ότι το κίνητρο της επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο.
Εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι της βορειοδυτικής και της κεντρικής Νιγηρίας βρίσκονται αντιμέτωποι με τζιχαντιστές και πάνοπλες συμμορίες – που λεηλατούν, δολοφονούν και απαγάγουν για λύτρα – καθώς και αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ κτηνοτρόφων και γεωργών οι οποίοι ερίζουν για τους ολοένα και πιο δυσεύρετους πόρους, τη γη και το νερό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Νιγηρία διπλασιάζει τον κατώτερο μισθό: Θα φτάσει τα 39,60 ευρώ
Γκαλιμπάφ: «Αν οι εχθροί μας καταλάβουν ιρανικό νησί, θα επιτεθούμε σε χώρα του Κόλπου»
20:51
Λευκός Οίκος: «Το Ιράν θα δεχτεί την κόλαση του Τραμπ αν δεν αποδεχτεί την ήττα του» (vid)
20:38
Επιβεβαιώθηκε η συνάντηση Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Στο Πεκίνο στις 14-15 Μαΐου
20:26
Βουλιαγμένη: Εντοπίστηκε σε μεγάλο βάθος η σορός του 34χρονου δύτη - Δύσκολη η ανάσυρση
20:14