Ζελένσκι: Επιδιώκουμε να μετατοπίσουμε τον πόλεμο μέσα στη Ρωσία
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΑΠΕ-ΜΠΕΤο Κίεβο επιδιώκει να «μετατοπίσει τον πόλεμο» μέσα στη Ρωσία, δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου 10/08 ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν μέσω εισβολής ουκρανικών στρατευμάτων στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, που ξεκίνησε την Τρίτη και η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιαστεί άμεσα από το Κίεβο.
«Σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις, ο στρατηγός Σίρσκι (σ.σ. αρχηγός γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων) έδωσε αναφορά από το μέτωπο, για τις ενέργειές μας και τη μετατόπιση του πολέμου στο έδαφος του επιτιθέμενου (...). Η Ουκρανία αποδεικνύει ότι μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη και να ασκήσει την απαραίτητη πίεση: πίεση στον επιτιθέμενο», δήλωσε ο Ζελένσκι στο καθημερινό βραδινό τηλεοπτικό μήνυμά του.
Ρωσικές δυνάμεις μάχονται εναντίον χιλιάδων ουκρανικών δυνάμεων σε βάθος έως και 20 χλμ εντός της περιφέρειας Κουρσκ, πέμπτη μέρα μετά τη μεγαλύτερη εισβολή ουκρανικών στρατευμάτων στη ρωσική επικράτεια από το ξέσπασμα του πολέμου, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022.
Περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ρωσία διεξάγει «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» σε τρεις περιφέρειες στα σύνορα με την Ουκρανία
Καταδρομική επιχείρηση στην κατεχόμενη χερσόνησο Κίνμπουρν από τους Ουκρανούς
Στις 12:00 η εξειδίκευση των μέτρων από τον Πιερρακάκη: Πώς θα μοιραστούν τα 2,2 δισ. μήνα - μήνα
07:44
Γερμανία: «Σάρωσε» με 43,8% το AfD στη Σαξονία - Άνχαλτ αλλά χωρίς αυτοδυναμία - Η επόμενη μέρα
07:33
Πυροβόλησαν 55χρονο στα Πατήσια τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του - Τι εξετάζουν οι Αρχές
07:29
Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα μέχρι την Πέμπτη λόγω έργων
07:23