O Μπάιντεν κάνει ξανά έκκληση για απελευθέρωση του Όστιν Τάις που απήχθη στη Συρία το 2012
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επανέλαβε σήμερα την έκκληση για την απελευθέρωση του Όστιν Τάις, πρώην πεζοναύτη και ανεξάρτητου δημοσιογράφου, ο οποίος απήχθη στη Συρία τον Αύγουστο του 2012, σε ηλικία 31 ετών.
«Έχουμε πιέσει κατ’ επανάληψη την κυβέρνηση της Συρίας να συνεργαστεί, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να φέρουμε πίσω τον Όστιν. Σήμερα, απευθύνω ξανά έκκληση για την άμεση απελευθέρωσή του», αναφέρει ο Μπάιντεν σε δήλωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση 12 ετών από την απαγωγή του Τάις.
Η τύχη του Όστιν Τάις παραμένει άγνωστη μετά την απαγωγή του, υπό μυστηριώδεις συνθήκες, κοντά στη Δαμασκό όπου βρισκόταν ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος για να καλύψει την εξέγερση εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η οικογένειά του ελπίζει πως είναι ακόμη ζωντανός και ότι εξακολουθεί να κρατείται στη Συρία. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την απαγωγή του, την οποία έχει διαψεύσει κατηγορηματικά η Δαμασκός.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάζα: Το σχέδιο Μπάιντεν με το οποίο συμφωνεί η Χαμάς - Τι λένε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία
To σχέδιο εκεχειρίας Μπάιντεν για τη Γάζα ζητά να τεθεί σε εφαρμογή η Χαμάς
Τραμπ: «Θέλω αραιό αίμα να περνά από την καρδιά μου» - Γιατί «παρακούει» τους γιατρούς του
18:08
Άγνωστος εισέβαλε δύο φορές στο Παλάτι του Κένσινγκτον - Έλειπε η Κέιτ και ο Ουίλιαμ
17:56
Λουτράκι: Kαρχαρίας βγήκε για... χειμερινή βόλτα στα ρηχά νερά παραλίας (vid)
17:45
Βασιλιάς Κάρολος και Κέιτ Γουίνσλετ εν τη ενώσει: Στον «αέρα» το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τη φύση (vid)
17:33