ΚΟΣΜΟΣ

Απαλλάχθηκε από την κατηγορία για κατοχή πολυτελούς κατοικίας ο Λούλα

Απαλλάχθηκε από την κατηγορία για κατοχή πολυτελούς κατοικίας ο Λούλα
REUTERS / PAULO WHITAKER

Έπειτα από μήνες ερευνών, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δεν είναι ο ιδιοκτήτης ενός πολυτελούς διαμερίσματος στην Γκουαρούχα, στην πολιτεία του Σάο Πάολο.

Οι βραζιλιανές Αρχές ερεύνησαν την κατηγορία ότι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων σ' αυτό το συγκεκριμένο κτίριο χρησιμοποιούνταν ως αχυράνθρωποι για να κρυφτούν περιουσιακά στοιχεία και ο πρώην πρόεδρος Λούλα ήταν ύποπτος ότι συμμετείχε στην επιχείρηση.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ η υπεράσπιση του Λούλα εξήγησε πως ο πρώην πρόεδρος σκεπτόταν να αγοράσει το διαμέρισμα, όμως υπαναχώρησε αργότερα από τη συμφωνία.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, του Νέλτσι Ουάρκεν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ξέπλυμα χρημάτων, απάτη και αντιποίηση ταυτότητας. Ούτε ο Λούλα ούτε κάποιος από τους συγγενείς του κατηγορούνται στην υπόθεση αυτή.

Ο Λούλα κατηγορείται επίσης ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης ενός ράντσου στην πολιτεία του Σάο Πάολο. Ο πρώην πρόεδρος υποστηρίζει πως απλώς επισκέπτεται τακτικά την ιδιοκτησία ενός παλιού φίλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ