«Πάτησε» Ισραήλ ο Μπλίνκεν για να δώσει ώθηση στις διαπραγματεύσεις Χαμάς - Ισραήλ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αποβιβάζεται από το αεροπλάνο στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ
Kevin Mohatt/Pool Photo via APΟ υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έφτασε σήμερα Κυριακή (18/8) στο Ισραήλ, προκειμένου να δώσει μια ώθηση στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων.
Ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί αύριο Δευτέρα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που τον συνοδεύει στην περιοδεία του.
Την Τρίτη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα μεταβεί στην Αίγυπτο όπου θα έχει συνομιλίες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
Οι διαπραγματεύσεις, που διακόπηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην Ντόχα, αναμένεται ότι θα ξαναρχίσουν αυτήν την εβδομάδα στο Κάιρο, εξήγησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βεντάντ Πατέλ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέση Ανατολή: Ώρες αγωνίας για τη διαπραγμάτευση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ - Οι διαφορετικές εκδοχές
Χαμάς: Η πρόταση Μπάιντεν δεν περιλαμβάνει απόσυρση του ισραηλινού στρατού, ούτε κατάπαυση πυρός
Σε ισχύ το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης από τον ΔΕΔΔΗΕ: - Τι πρέπει να γνωρίζετε
03:00
Youth Pass 2026: Σε εξέλιξη οι υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
02:00
Πασχαλινό εορταστικό ωράριο: Ώρες λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα
01:00
Τι αλλάζει με το νέο νόμο για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ
00:30