ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Η πολεμική αεροπορία "στριμώχνει" τους τζιχαντιστές

Λιβύη: Η πολεμική αεροπορία "στριμώχνει" τους τζιχαντιστές
REUTERS/Ismail Zitouny

Αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Σύρτη πραγματοποίησαν αεροσκάφη που ανήκουν στις πιστές στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας δυνάμεις με στόχο να εμποδίσουν τη φυγή τζιχαντιστών από την πόλη – γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι.

Η κυβέρνηση ανέφερε πως οι πτήσεις έγιναν από ειδική ομάδα της πολεμικής αεροπορίας, που ξεκινούσαν από τη Σύρτη και έφταναν έως τα σύνορα με το Τσάντ και τον Νίγηρα.

Επίσης έγιναν πτήσεις επιτήρησης στη δυτική Λιβυή, ως τη Ρας Τζεντίρ και τα σύνορα με την Τυνησία. Εδώ και τρεις μήνες οι λιβυκές δυνάμεις επιχειρούν για την ανακατάληψη της πόλης, ωστόσο μόλις τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να κερδίζουν σημαντικό έδαφος μετά την έναρξη αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών, τις οποίες ζήτησε η κυβέρνηση της αραβικής χώρας.

Στη Σύρτη, 450 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, δεν βρίσκεται πλέον κανένας από τους κατοίκους, παρά μόνο μέλη των οικογενειών των τζιχαντιστών, είπε την περασμένη εβδομάδα ο στρατηγός Μοχάμαντ αλ Γάσρι, εκπρόσωπος των δυνάμεων της ΚΕΕ, ενώ ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιβεβαίωσε πως δεν είδε κανέναν άμαχο στην πόλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ