Όλαφ Σολτς: «Το Κίεβο δεν μας συμβουλεύτηκε πριν την εισβολή στη Ρωσία»
Η Ουκρανία δεν συμβουλεύθηκε το Βερολίνο για να πραγματοποιήσει την εισβολή που πραγματοποίησε στις 6 Αυγούστου στο Κουρσκ, δήλωσε σήμερα (21/8) από την πρωτεύουσα της Μολδαβίας ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, συμπληρώνοντας πως ανέμενε ότι η προέλαση στη Ρωσία θα ήταν περιορισμένη.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις συνομιλίες που είχε με την πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου στο Κισινάου, είπε επίσης ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ουκρανίας στην Ευρώπη.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου δήλωσε ότι η υποστήριξη του Βερολίνου στη χώρα της ενισχύει την γείτονα Ουκρανία και την ασφάλεια στην περιοχή.
Είπε επίσης ότι η Μολδαβία είναι ανοιχτή στις επενδύσεις και κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στον πρώτο διαγωνισμό της χώρας για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Όλαφ Σολτς: «Μεγάλο βήμα» η απόφαση του Βερολίνου να στηρίξει με συστήματα αεράμυνας την Ουκρανία
Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε αμερικανικούς πυραύλους για να πλήξει τις γέφυρες στο Κουρσκ
Σε ανταλλαγή ελπίζουν οι Ρώσοι στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν στο Κουρσκ
Ανταλλαγή κρατουμένων: Ο ρώσος «δολοφόνος του Tiergarten» απελευθερώνεται από το Βερολίνο
Κακοκαιρία Byron: Εκτός λειτουργίας το Τραμ σε τμήμα της γραμμής Ασκληπιείο Βούλας - Λουτρά Αλίμου
08:02
80 χρόνια από την εξαφάνιση της Πτήσης 19 στο Τρίγωνο των Βερμούδων – Τι συνέβη πραγματικά
08:00
Κλειστά σχολεία και σχολές σήμερα λόγω του Byron – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
07:52
AKTOR: Αναθεώρηση 5ετούς πλάνου λόγω LNG και ομολογιακού των 140 εκατ. ευρώ – Τι θα χρηματοδοτήσει
07:50