ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Παιδί 12 ετών ο βομβιστής του Γκαζίαντεπ

Ερντογάν: Παιδί 12 ετών ο βομβιστής του Γκαζίαντεπ
Reuters

Ένα παιδί μεταξύ 12 και 14 ετών ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο το βράδυ του Σαββάτου στο Γκαζίαντεπ σκοτώνοντας 51 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους εκ των οποίων 17 πολύ σοβαρά.

Την εκτίμηση των Αρχών για την ηλικία του δράστη έκανε ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται «μαχητές» του ISIS που ήθελα να πλήξουν την Τουρκία.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια γαμήλιας τελετής, που γινόταν σε ανοιχτό χώρο σε μια συνοικία της πόλης, όπου είναι έντονο το κουρδικό στοιχείο. Μεγάλος αριθμός Κούρδωνπαρίσταντο στον γάμο, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά.

Πολλοί Κούρδοι έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο εκπροσωπεί τη μειονότητα στο κοινοβούλιο, καταδικάζοντας την επίθεση σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε σε μέσα ενημέρωσης.

Τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν πλάνα στα οποία ασθενοφόρα φθάνουν στον τόπο της τραγωδίας, όπου σοροί βρίσκονται στο έδαφος καλυμμένες με λευκά σεντόνια. Ορισμένοι άνθρωποι πήγαν στο σημείο ανεμίζοντας τουρκικές σημαίες και φωνάζοντας το σύνθημα «η χώρα δεν θα διχαστεί», όμως άλλοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν και τους πάρουν τις σημαίες και αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν τις αψιμαχίες.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεμέτ Σιμσέκ, ο οποίος επίσης εκλέγεται βουλευτής στο Γκαζίαντεπ, χαρακτήρισε «βαρβαρότητα» την επίθεση εναντίον «ενός γάμου». «Ο στόχος είναι ο τρόμος, να φοβηθεί ο κόσμος, αλλά δεν θα υποκύψουμε», δήλωσε ο Σιμσέκ σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, αναφερόμενος και αυτός στο ενδεχόμενο να επρόκειτο για ενέργεια βομβιστή-καμικάζι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ