ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης λιποθύμησε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (vid)

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης λιποθύμησε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (vid)
Ο πρω7θυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λουνγκ κάνει πρόποση στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε στο πρωθυπουργικό ζεύγος ο Λευκός Οίκος, την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 REUTERS/Mary F. Calvert

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λούνγκ (Lee Hsien Loong) αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κλειστό θέατρο, η οποία μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση.

Το περιβάλλον του διαβεβαιώνει ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο 64χρονος Λι, γιος του ιδρυτή της ανεξάρτητης Σιγκαπούρης και πρώην πρωθυπουργού Λι Κουάν Γιου, διέκοψε την ομιλία που εκφωνούσε με την ευκαιρία της εθνικής επετείου. Οι παριστάμενοι τον βοήθησαν να κατέβει από το βήμα και να απομακρυνθεί από την αίθουσα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι έκανε μια χειρονομία, ως ένδειξη χαιρετισμού προς το πλήθος, πριν οδηγηθεί σε διπλανή αίθουσα για να εξεταστεί από γιατρούς.

Loon National Day Rally 2016 08 21 CqZDgisVIAAdiM9

Το γραφείο του έσπευσε να ανακοινώσει μέσω του Twitter ότι η κατάστασή του δεν ήταν σοβαρή και ότι δεν είχε υποστεί κάποιο καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τέο Τσι Χεάν διαβεβαίωσε ότι ο Λι θα επέστρεφε σύντομα για να συνεχίσει την ομιλία του, πράγμα που έγινε μετά από μερικά λεπτά.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε από το σημείο όπου είχε σταματήσει, δείχνοντας εμφανώς καλύτερα. Σύμφωνα με το γραφείο του, αισθάνθηκε αδιαθεσία πιθανότατα επειδή αφυδατώθηκε λόγω της παρατεταμένης ορθοστασίας και της ζέστης.

Πάντως, το τηλεοπτικό κοινό είδε ελάχιστα από την άτυχη αυτή στιγμή του πρωθυπουργού, καθώς με το που φάνηκε ότι κάτι δεν πάει καλά η κάμερα στράφηκε στο παγωμένο κοινό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ