Ρωσία: Ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούνταν σε φυλακή από μέλη του ISIS - Ένας φύλακας νεκρός
Όλοι οι άνθρωποι που είχαν συλληφθεί σήμερα ως όμηροι σε φυλακή στην περιφέρεια Βόλγκογκραντ της Ρωσίας έχουν απελευθερωθεί, ανέφερε το κανάλι Baza στο Telegram, που διατηρεί στενές σχέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Νωρίτερα, κρατούμενοι οπλισμένοι με μαχαίρια, που δήλωσαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, εισέβαλαν σε ρωσική σωφρονιστική αποικία και επιτέθηκαν σήμερα σε φρουρούς.
Οι κρατούμενοι κράτησαν ομήρους, ενώ τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.
Βίντεο που κυκλοφόρησε στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τουλάχιστον δύο επιτιθέμενους, με τον ένα να δηλώνει μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.
«Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης μιας πειθαρχικής επιτροπής, κατάδικοι συνέλαβαν μέλη του προσωπικού του σωφρονιστικού καταστήματος. Μέτρα λαμβάνονται αυτήν τη στιγμή για να απελευθερωθούν οι όμηροι. Υπάρχουν απώλειες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η φυλακή στην πόλη Σουροβίκινο χαρακτηρίζεται σωφρονιστική αποικία και έχει χωρητικότητα περίπου 1.240 ανδρών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσία: Κρατούμενοι πήραν ομήρους σε φυλακή στην περιφέρεια του Βόλγκογκραντ - Ένας νεκρός υπάλληλος
Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι όμιλοι του παγκοσμίου κυπέλλου
21:15
Πάτρα: Iσόβια στον 37χρονο που σκότωσε τη θεία του - Τον πρόδωσαν οι κάμερες
21:06
Τροχαίο ατύχημα στην Αθηνών - Λαμίας: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μπάρες και λεωφορείο
20:57
Τραγωδία στο Περού: Δέκα φοιτητές νεκροί από φωτιά σε εστιατόριο - Έκαναν πάρτι γενεθλίων (pic)
20:48