Eκρήξεις στο Κίεβο μετά από αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας - Διακοπές ρεύματος και νερού
Ανανεώθηκε:
Ζημιές από ρωσική πυραυλική επίθεση (φωτογραφία αρχείου)
Shandyba Mykyta, 10ª Brigada de Assalto de Montanha “Edelweiss” via AP, ArquivoΤουλάχιστον επτά εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα Κίεβο της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, την ώρα που όλη η χώρα έχει τεθεί σε συναγερμό για ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.
Σε κανάλια στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram αναφέρονται εκρήξεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στην πόλη Λουτσκ, στη βορειοδυτική Ουκρανία, όπου αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επίθεση προκάλεσε ζημιές σε κατοικημένο κτήριο.
Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε στην Telegram ότι υπάρχουν διακοπές ρεύματος και νερού σε τμήματα του Κιέβου ύστερα από μεγάλη αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία παραγωγής ενέργειας της Ουκρανίας, η DTEK, ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε έκτακτες διακοπές ρεύματος μετά τις επιθέσεις.
Στο μεταξύ, μιλώντας σε εκπροσώπους του ξένου Τύπου στην πρωτεύουσα Κίεβο, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η εισβολή στο Κουρσκ έγινε «προληπτικά» για να εμποδίσει τη Ρωσία να καταλάβει τις ουκρανικές πόλεις Χάρκοβο και Σούμι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ρωσία κατέρριψε 20 drones της Ουκρανίας - Άρση αναστολής πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σαράτοφ
Ιωάννινα: Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του και συνελήφθη
12:31
Νέα έκρηξη στην Αίτνα: Εντυπωσιακή ροή λάβας στην κοιλάδα Βάλε ντελ Μπόβε (pics&vid)
12:22
Stranger Things: Ένα επικό και βαθιά συγκινητικό φινάλε κλείνει οριστικά έναν τηλεοπτικό μύθο
12:14
Υπουργείο Παιδείας: Διεγράφησαν 308.605 «αιώνιοι φοιτητές» - Ολοκληρώθηκε η α' φάση εκκαθάρισης
12:04