ΚΟΣΜΟΣ

Μάχη με τις φλόγες στην Καλιφόρνια

Μάχη με τις φλόγες στην Καλιφόρνια
REUTERS/Gene Blevins

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια, με τις πυρκαγιές να έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα γης.

Μάλιστα, ο πύργος του θρυλικού μεγιστάνα του Τύπου, Γουίλιαμ Ράντολφ Χιρστ, στην ακτή του Ειρηνικού, έκλεισε για προληπτικούς λόγους. «Ο πύργος Χιρστ, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, έκλεισε μέχρι νεωτέρας λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή», εξηγούν οι διαχειριστές του στην ιστοσελίδα του.

california 1

(Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Gene Blevins)

Η σοβαρή ξηρασία που μαστίζει την Καλιφόρνια εδώ και χρόνια ευνοεί τις πυρκαγιές που πλήττουν την πολιτεία αυτή στη δυτική ακτή των ΗΠΑ. Οι πυροσβέστες προσπαθούν τώρα να θέσουν υπό έλεγχο έξι εστίες φωτιάς που μαίνονται σε όλη την πολιτεία.

Η φωτιά "Chimney", όπως ονομάστηκε αυτή που απειλεί τον πύργο, έχει τεθεί υπό έλεγχο σε ποσοστό 35%, σύμφωνα με τις αρχές της Καλιφόρνιας. Αντίθετα η "Clayton Fire", βορείως του Σαν Φρανσίσκο, έχει τεθεί κατά 95% υπό έλεγχο και η "Bluecut Fire", ανατολικά του Λος Άντζελες, που έκανε στάχτη 150.000 στρέμματα, έχει τεθεί υπό έλεγχο κατά 85%.

california 3

(Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Patrick T Fallon)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ