Έκθεση ΟΗΕ: Ο ISIS χρησιμοποιεί διανοητικώς καθυστερημένα παιδιά ως καμικάζι αυτοκτονίας
Μία ημέρα μετά την επίθεση που σημειώθηκε στο Γκαζίαντεπ, όπου σύμφωνα με τις αρχές δράστης ήταν ένα παιδί 12-14 ετών, η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ δημοσιεύει έκθεση του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία οι τρομοκράτες του ISIS χρησιμοποιούν διανοητικώς καθυστερημένα παιδιά ως καμικάζι αυτοκτονίας στις επιθέσεις τους.
Η εκπρόσωπος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών, Ρενάτε Βίντερ τόνισε ότι «ο ISIS προχωρά σε απαγωγές παιδιών τα οποία εκμεταλλεύεται ως σκλάβους του σεξ ή για βομβιστές αυτοκτονίας. Αυτά τα παιδιά μάλλον δεν συνειδητοποιούν καν τι κάνουν».
Τον περασμένο Μάρτιο ο ISIS είχε χρησιμοποιήσει ένα νεαρό αγόρι ως βομβιστή αυτοκτονίας σε επίθεση σε γήπεδο στη Βαγδάτη όπου σκοτώθηκαν 65 άνθρωποι, τόνισε η Βίντερ.
Στην επαρχία Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν αγοράζουν παιδιά ηλικίας 6-8 ετών και τα διδάσκουν πώς θα γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα «ο ανήλικος δράστης της επίθεσης στο Γκαζίαντεπ είχε ανακατευτεί με τους καλεσμένους στο γάμο και πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε προκαλώντας τον θάνατο 51 ανθρώπων και τον τραυματισμό εξήντα εννέα».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τον ανήλικο βομβιστή συνόδευαν δύο νεαροί που διέφυγαν μετά την έκρηξη. «Οι δύο ύποπτοι φώναζαν μάλιστα ότι πρόκειται να γίνει «και δεύτερη έκρηξη», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Η τουρκική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δύο υπόπτων, γράφει η Τζουμχουριέτ.
Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Πάτημα Κορωπίου – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα
18:44
Η ουκρανική πόλη που δέχεται επιθέσεις σχεδόν καθημερινά από την έναρξη του πολέμου
18:43
Στα χέρια των αρχών οι Άντριου και Τρίσταν Τέιτ - Εκκρεμεί αίτημα έκδοσης τους στη Βρετανία
18:29
Συμμορία εξαπατούσε ηλικιωμένες σε περιοχές της Λαμίας - Πάνω από 110.000 ευρώ η λεία
18:17