ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Ρέντσι: Η λιτότητα προκάλεσε μόνο ζημιές στην Ευρώπη

Μ. Ρέντσι: Η λιτότητα προκάλεσε μόνο ζημιές στην Ευρώπη
REUTERS/Tony Gentile

Την άποψη ότι η λιτότητα προκάλεσε μόνο ζημιές στην Ευρώπη εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, τονίζοντας παράλληλα ότι για το μέλλον της Ιταλίας και της Ευρώπης βασική σημασία έχει να δοθεί νέα ώθηση στις επενδύσεις και στην οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης.

Όπως ανέφερε ο Ρέντσι ελπίζει το ΑΕΠ της χώρας του να σημειώσει φέτος άνοδο η οποία να αγγίξει τουλάχιστον το 1% .

«Ο ρόλος της χώρας του είναι να οικοδομεί γέφυρες, έστω και αν τελευταία είναι της μόδας εκείνοι οι οποίοι υψώνουν τείχη» σημείωσε ο Ρέντσι και αποσαφήνισε ότι η λογική αυτή της διαλλακτικότητας ισχύει και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Ρωσία.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο επικεφαλής του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ξέρω ότι αυτό με έκανε να χάσω ψήφους, αλλά όταν βλέπω ένα παιδί που κινδυνεύει να πνιγεί, το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι το παιδί αυτό πρέπει να σωθεί». Επιπλέον, ανέφερε ότι «ουδείς μπορεί να συνεχίσει να αδιαφορεί» και κατέστησε σαφές ότι «οι αρχές του είναι εκείνες που του δίδαξαν στο σχολείο με την ανάγνωση και την μελέτη της Ιλιάδας και της Αντιγόνης».

Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί το φθινόπωρο στην Ιταλία για την έγκριση των θεσμικών αλλαγών που σχεδίασε και προώθησε η κυβέρνηση, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι «όποιο και να είναι το αποτέλεσμά του, οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά όταν έχουν προγραμματισθεί, δηλαδή το 2018».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ