ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Drones ...βαποράκια στις φυλακές για μεταφορά ναρκωτικών

Βρετανία: Drones ...βαποράκια στις φυλακές για μεταφορά ναρκωτικών
Το drone που εντοπίστηκε από τις βρετανικές Αρχές, σε μια από τις φυλακές της χώρας. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 22 Αυγούστου 2016. Metropolitan Police/Handout via REUTERS

Την ώρα που το Amazon και η βρετανική κυβέρνηση εξετάζουν τη χρήση μικρών τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών για να παραδίδουν πακέτα σε πελάτες, εγκληματίες εκμεταλλεύονται την τεχνολογία αυτή για να στέλνουν ναρκωτικά σε συνεργούς τους στη φυλακή.

Οι βρετανικές Αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι εντόπισαν δύο μικρά drones που μετέφεραν κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά κοντά στη φυλακή Πέντονβιλ του Λονδίνου και ότι έχουν δημιουργήσει μια ειδική ομάδα κρούσης, για να συλλάβει τους παραβάτες που προσπαθούν να εισαγάγουν λαθραία είδη στις φυλακές.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, αστυνομικοί είδαν έναν άνδρα να κινείται ύποπτα κοντά στη φυλακή. Απομακρύνθηκε τρέχοντας, παρατώντας δύο τσάντες που περιείχαν ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα και κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με τη δήλωση της αστυνομίας.

Την επομένη, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα τηλεκατευθυνόμενο μικρό αεροσκάφος το οποίο είχε συντριβεί αφού εθεάθη να πετάει πάνω από την Πέντονβιλ.

Αργότερα, ενημερώθηκαν ότι ένα άλλο τέτοιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετάει σε χαμηλό ύψος προς τη φυλακή. Ένας αστυνομικός το σταμάτησε κατά την πτήση του και βρέθηκε σ' αυτό ένα πακέτο που περιείχε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και δύο κινητά τηλέφωνα.

Τον περασμένο μόλις μήνα η Amazon, ανακοίνωσε μια σύμπραξη με τη βρετανική κυβέρνηση "για να διερευνηθούν τα βήματα που χρειάζονται για να γίνει πραγματικότητα η παράδοση πακέτων από μικρά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, επιτρέποντας στην Amazon να δοκιμάσει νέες μεθόδους ελέγχου των συστημάτων με τα οποία παραδίδει τα είδη της".

Όμως ενώ η γιγάντια αμερικανική εταιρεία εξετάζει πώς να χρησιμοποιεί τα drones με ασφάλεια και αξιόπιστα, κακοποιοί εκμεταλλεύονται αυτή την τεχνολογία.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Φεβρουάριο ότι πέρυσι καταγράφηκαν περισσότερα από 30 επεισόδεια κατά τα οποία μικρά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη εντοπίστηκαν μέσα ή γύρω από φυλακές και βρέθηκαν σ' αυτά αντικείμενα όπως ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και συσκευές USB.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ