ΚΟΣΜΟΣ

Σαρκοζί: Υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2017

Σαρκοζί: Υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2017
REUTERS/ BENOIT TESSIER

Την πρόθεσή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία το 2017 ανακοίνωσε ο Νικολά Σαρκοζί.

«Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017. Ένιωσα ότι είχα τη δύναμη να οδηγήσω αυτή την μάχη σε μία ταραγμένη περίοδο στην ιστορία μας», έγραψε ο Σαρκοζί στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 61χρονος Σαρκοζί αντικαταστάθηκε στην προεδρία στις τελευταίες εκλογές του 2012 όταν ηττήθηκε από τον Φρανσουά Ολάντ, ωστόσο είχε δείξει με κάθε τρόπο ότι επιθυμούσε να επιστρέψει στην εξουσία από τότε που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος της Δεξιάς στη Γαλλία, στα τέλη του 2014.

Πάντως ο Σαρκοζί θα πρέπει πρώτα να κερδίσει το χρίσμα του κόμματός του, των Ρεπουμπλικανών, το οποίο διεκδικεί επίσης ο δημοφιλής πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζουπέ που θεωρείται φαβορί. Συνολικά 12 προσωπικότητες έχουν διατυπώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών του συντηρητικού κόμματος, που θα διεξαχθεί στις 20 και 27 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο του Σαρκοζί με τον τίτλο «Όλα για τη Γαλλία» (Everything for France).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ