ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Συνελήφθη 15χρονος βομβιστής αυτοκτονίας λίγο πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά

Ιράκ: Συνελήφθη 15χρονος βομβιστής αυτοκτονίας λίγο πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά
Φωτογραφία από το περιστατικό. Αστυνομικοί αφαιρούν τη ζώνη με εκρηκτικά από το 15χρονο παιδί. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 21 Αυγούστου 2016. REUTERS/Ako Rasheed

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ συνέλαβαν έναν έφηβο που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, πριν προλάβει να τα πυροδοτήσει σε ιερό στην πόλη Κιρκούκ.

Η απόπειρα επίθεσης σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Γκαζιάντεπ της Τουρκίας, όπου ένα παιδί ηλικίας 12-14 ετών σκότωσε περισσότερους από 50 ανθρώπους σε ένα γαμήλιο γλέντι.

"Οι δυνάμεις της αστυνομίας κατάφεραν να συλλάβουν έναν καμικάζι που φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά. Ο συλληφθείς είναι γεννηθείς το 2001", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιρκούκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 15χρονος σκόπευε να ανατιναχθεί σε ένα σιιτικό ιερό της πόλης αυτής που απέχει 240 χιλιόμετρα βόρεια από τη Βαγδάτη.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί άλλα τρία παρόμοια περιστατικά στο Κιρκούκ. Μεταξύ άλλων, ένας αστυνομικός σκότωσε έναν καμικάζι όταν εκείνος προσπάθησε να μπει σε μια αίθουσα προσευχής σιιτών.

"Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν μια τρομοκρατική επιχείρηση που θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά θύματα και μια καταστροφή στην επαρχία μας" δήλωσε από την πλευρά του και ο κυβερνήτης της πόλης.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τις απόπειρες αυτές βρίσκεται ο ISIS καθώς χρησιμοποιεί συχνά ανηλίκους για να διαπράττουν αιματηρές επιθέσεις, αφού προηγουμένως τους έχουν εκπαιδεύσει άλλα μέλη της οργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ