Μια νεκρή από την κακοκαιρία στη νοτιοανατολική Αυστραλία
Φωτογραφία αρχείου
(AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)Σφοδρές θύελλες πλήττουν σήμερα, Δευτέρα 02/09 τη νοτιοανατολική Αυστραλία, όπου γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλοι 150.000 άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η γυναίκα, 63 ετών, έχασε τη ζωή της εξαιτίας πτώσης δέντρου, διευκρίνισε η αστυνομία.
Ριπές ανέμων 110 και πλέον χιλιομέτρων την ώρα πνέουν στην περιοχή όπου 150.000 άνθρωποι υφίστανται διακοπή της ηλεκτροδότησης· η πολιτειακή πρωθυπουργός στη Βικτόρια, Τζασίντα Άλαν, εκτίμησε πως θα χρειαστούν ως και τρεις ημέρες για να αποκατασταθεί η παροχή.
Οι αρχές της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας εκφράζουν ανησυχία πως οι άνεμοι επιτείνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών και έθεσαν αρκετές περιοχές σε κατάσταση συναγερμού.
Ψυχρό μέτωπο στη νοτιοανατολική Αυστραλία προκαλεί τους «καταστροφικούς ανέμους», εξήγησε η Κρίστι Τζόνσον, ειδικός της αυστραλιανής μετεωρολογικής υπηρεσίας.
Οι συνθήκες πάντως θα βελτιωθούν αύριο Τρίτη, πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισχυρές καταιγίδες σαρώνουν την Τασμανία - Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
SPONSORED
Καλιφόρνια: Οδηγός έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς - Τρεις νεκροί και τραυματίες
20:57
Ιταλία: Σε προβλήματα «ψυχιατρικής φύσεως» αποδίδεται η επίθεση στη Μοντένα
20:46
Το σύνθημα Μητσοτάκη μετά το συνέδριο της ΝΔ: Πάμε μαζί για την Ελλάδα του 2030
20:35
Χανταϊός: Καναδός επιβάτης του Hondius βρέθηκε θετικός
20:26