«Η ελληνική κυβέρνηση απαγορεύει την ανέγερση νέων ξενοδοχείων στη Σαντορίνη», γράφει η Telegraph
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει την ανέγερση νέων ξενοδοχείων στη Σαντορίνη, καθώς το νησί αντιμετωπίζει ένα τοξικό μείγμα υπερανάπτυξης και μαζικού τουρισμού, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Telegraph.
Οι Aρχές σχεδιάζουν να αναστείλουν όλες τις οικοδομικές άδειες στη ζώνη της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου ορδές τουριστών ποζάρουν για φωτογραφίες στο ηλιοβασίλεμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα ψηφιστεί από τη Βουλή θα στοχεύσει όλες τις νέες οικοδομικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένων των επεκτάσεων σε υπάρχουσες κατασκευές και πισίνες.

Το δημοσίευμα της Telegraph.
telegraph.co.ukΣαντορίνη και Μύκονος έχει δει μια έκρηξη στον αριθμό των τουριστών τα τελευταία χρόνια, που τροφοδοτείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις εφαρμογές βραχυπρόθεσμης ενοικίασης όπως το Airbnb και την αύξηση των ταξιδιών μετά την πανδημία.
Η Σαντορίνη έχει 25.000 κατοίκους, αλλά κάθε χρόνο κατακλύζεται από 3,4 εκατομμύρια τουρίστες, γεγονός που έχει συμβάλει στην περιβαλλοντική καταστροφή και την έλλειψη νερού.
Το θέμα του υπερτουρισμού αναδείχθηκε τον περασμένο μήνα, όταν ξεναγός δημοσίευσε εικόνες από ορδές τουριστών που αποβιβάζονταν στη Σαντορίνη, στριμωγμένοι ώμο με ώμο κατά μήκος στενών δρόμων ανάμεσα στα ασβεστωμένα σπίτια.
Ο αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών της Σαντορίνης παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα, με τα στοιχεία να προβλέπουν ότι το 2024 θα ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ των 33 εκατομμυρίων αφίξεων.
Η απαγόρευση νέων κτισμάτων κατά μήκος της καλντέρας έρχεται και ως απάντηση στις εκκλήσεις του δημάρχου Σαντορίνης..
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εξαντλημένο γαϊδουράκι κατέρρευσε από το βάρος του φορτίου στη Σαντορίνη
Σαντορίνη: Επιτέθηκαν σε λιμενικό για να μην συλλάβει ανήλικο
Δικαστήρια Ευελπίδων: Πέθανε 84χρονος που δικαζόταν για ενδοοικογενειακή βία
18:51
Αγρότες: Άνοιξαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τελωνείο του Προμαχώνα
18:42
Ανδραβίδα: Θρίλερ με αυτοκίνητο που βρέθηκε σε κανάλι - Οι αρχές αναζητούν τους επιβαίνοντες
18:33
«Απαράδεκτη η παραχώρηση εδαφών στην Ρωσία» λέει ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
18:24