Νέο ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία μετά το πολύνεκρο χτύπημα στην Πολτάβα
Ανανεώθηκε:
Έκρηξη μετά από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Evgeniy MaloletkaΝέες αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Τετάρτης (4/9) στο Κίεβο η Ρωσία, λίγες μόλις ώρες μετά το πολύνεκρο χτύπημα στην Πολτάβα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 41 Ουκρανούς.
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν την περασμένη νύκτα από ρωσικά πλήγματα εναντίον της Λβιβ, μεγάλης πόλης της δυτικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Μακσίμ Κοζίτσκιι.
Πέντε από τους τραυματίες είναι παιδιά, ανέφερε ο Κοζίτσκιι μέσω του Telegram.
Το νέο αυτό μπαράζ επιθέσεων έρχεται μετά το σφυροκόπημα της Ρωσίας με τουλάχιστον 41 ανθρώπους νεκρούς και άλλους 180 τραυματίες σε πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Πολτάβα την Τρίτη (3/9).
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βίντεο που δημοσίευσε έκανε λόγο για πλήγμα την πόλη με δύο βαλλιστικούς πυραύλους, προκαλώντας ζημιά σε κτήριο του Ινστιτούτου Επικοινωνιών.
«Χάρη στο συντονισμένο έργο των διασωστών και των γιατρών, διασώθηκαν 25 άτομα, 11 από τα οποία απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια, οι διασώστες συνεχίζουν αυτή τη στιγμή το έργο τους», πρόσθεσε το υπουργείο.
«Πράσινο φως» για διάλογο από 18 μπλόκα αγροτών - Καλούν σε κοινή κάθοδο στις διαπραγματεύσεις (pics&vids)
16:59
Γουατεμάλα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε φαράγγι (vids)
16:48
Ανασύρθηκαν οι σοροί των τεσσάρων ορειβατών που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια (vids)
16:37
ΟΗΕ: Η κατάπαυση πυρός μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για ειρήνη μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης
16:30