ΚΟΣΜΟΣ

Ψαράς στις Φιλιππίνες: Έκρυβε στο στρώμα 88,5 εκατ. ευρώ χωρίς να το ξέρει

Ψαράς στις Φιλιππίνες: Έκρυβε στο στρώμα 88,5 εκατ. ευρώ χωρίς να το ξέρει
Kevin H. Tierney/U.S. Navy/Getty Images/Ideal Images

Είναι φορές που η Θεά Τύχη χαμογελά διάπλατα σε κάποιους ανθρώπους, εντούτοις αυτοί, για διάφορους λόγους, δεν αντιλαμβάνονται τι τους ξημέρωσε. Δεν υπάρχει πιο τρανό παράδειγμα από έναν Φιλιππινέζο ψαρά...

Πριν από δέκα χρόνια, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ψάρευε-σύμφωνα με το site του Metro-με τη βάρκα του στις Φιλιππίνες, όταν η άγκυρα σκάλωσε στον βυθό της νήσου Palawan.

Βουτώντας να δει τι είχε συμβεί, ανακάλυψε ότι ένα περίεργο... πέτρωμα ήταν αυτό που εμπόδιζε την άγκυρα. Χωρίς, δε, να το καταλάβει τράβηξε μαζί με την άγκυρα και το περίεργο εύρημά του στην επιφάνεια και το δεύτερο το φυλούσε κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του για γούρι. Μέχρι που το σπίτι του τυλίχθηκε μια μέρα στις φλόγες.

Τότε ήταν που πήρε ό,τι πρόλαβε να σώσει και μέσα σε αυτά ήταν και το πέτρωμα. Μια και δεν του έφερε γούρι, το πήγε σε τουριστικό γραφείο. Οι εργαζόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια τους και δικαίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το «περίεργο πέτρωμα» ήταν ένα μαργαριτάρι πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτό που μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρείτο το μεγαλύτερο στον κόσμο. Το Μαργαριτάρι του Αλλάχ είχε βρεθεί επίσης στο Palawan το 1934 και η αξία του εκτιμάται στα 30 εκατ. ευρώ.

Το μαργαριτάρι του ψαρά, όμως, έχει μήκος περίπου 70 εκατ. και πλάτο 30 εκατ. ενώ η αξία του υπολογίζεται σε μόλις 88,5 εκατ. ευρώ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ