ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σύλληψη άνδρα που μαχαίρωσε δύο άτομα φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ»

ΗΠΑ: Σύλληψη άνδρα που μαχαίρωσε δύο άτομα φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ»
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Mike Blake

Η αστυνομία της Βιρτζίνια των ΗΠΑ συνέλαβε άνδρα που μαχαίρωσε το Σάββατο ένα ζευγάρι έξω από την πολυκατοικία τους και ο οποίος την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με τα θύματα, φώναζε «ο θεός είναι μεγάλος».

Ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε ως Ουάσιλ Φαρούκι, είναι 20 ετών και διαμένει στην κομητεία Ρόουνοουκ. Τα θύματα της επίθεσης φέρουν σοβαρά τραύματα ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Όπως αναφέρουν οι Αρχές της πολιτείας, ο δράστης διέφυγε από το σημείο της επίθεσης πληγωμένος καθώς ο άνδρας προσπάθησε να αντισταθεί και κατάφερε να τον χτυπήσει. Τραυματισμένος όπως ήταν, κατέφυγε στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκομείου στο Ρόουνοουκ. Εκεί τα θύματα τον αναγνώρισαν και κάλεσαν την αστυνομία.

Οι τοπικές Αρχές επικοινώνησαν με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών σχετικά με την επίθεση, η οποία ερευνάται με τη βοήθεια του FBI.

«Αν και δεν μπορώ να συζητήσω τις λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα αυτή τη στιγμή, θέλω να διαβεβαιώσω την κοινότητα ότι εργαζόμαστε για να καθορίσουμε την φύση αυτού του περιστατικού» αναφέρει σε ανακοίνωση του ένας από τους πράκτορες της υπόθεσης.

Στον Φαρούκι, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία, απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για βίαιη επίθεση με αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη. Προφυλακίστηκε χωρίς το δικαίωμα προσωρινής αποφυλάκισης με την καταβολή εγγύησης στις Περιφερειακές Φυλακές της Δυτικής Βιρτζίνιας.

Επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε από την πλευρά του ότι το FBI ερευνά εάν ο 20χρονος προσπάθησε να αποκεφαλίσει ένα από τα θύματα του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ένοπλος φαίνεται ότι είχε ταξιδέψει τον τελευταίο χρόνο, στην Τουρκία και ενδέχεται να προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα με τη Συρία, όπου το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί μαχητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ