Αμερικανός ιστορικός προβλέπει τον νικητή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ
H Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ.
AP PhotoΤην πρόβλεψή του για το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών έκανε ο ιστορικός Άλαν Λίχτμαν, γνωστός και ως «Νοστράδαμος», καθώς, από το 1984, έχει πέσει έξω μόλις μια φορά.
Ο Λίχτμαν προέβλεψε ότι η Κάμαλα Χάρις θα κερδίσει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.
«Η Κάμαλα Χάρις θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών - τουλάχιστον αυτή είναι η πρόβλεψή μου για την έκβαση αυτής της κούρσας», είπε ο 77χρονος Λίχτμαν στο τέλος του ιδιόρρυθμου επτάλεπτου βίντεο, το οποίο τον δείχνει να τρέχει με τη στολή αθλητή του στίβου, εναντίον άλλων ηλικιωμένων ανταγωνιστών σε έναν προκριματικό αγώνα για τους εθνικούς Ολυμπιακούς Αγώνες ηλικιωμένων του 2025.
«Αλλά το αποτέλεσμα εξαρτάται από εσάς. Γι' αυτό βγείτε έξω και ψηφίστε», πρόσθεσε.
Οι προβλέψεις του Λίχτμαν βασίζονται σε ένα σύνολο προτάσεων σωστού/λάθους και δεν λαμβάνουν υπόψη τις τάσεις των δημοσκοπήσεων.
Ο Λίχτμαν προέβλεψε με ακρίβεια τον απροσδόκητο εκλογικό θρίαμβο του Τραμπ το 2016 επί της Χίλαρι Κλίντον, τη στιγμή που οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έδειχναν αντίθετο αποτέλεσμα. Προέβλεψε επίσης σωστά ότι ο Τραμπ θα παραπεμπόταν σε δίκη κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, πράγμα το οποίο έγινε, δύο φορές.
Καθηγητής ιστορίας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, προβλέπει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών από το 1984 και ισχυρίζεται ότι έχει προβλέψει με ακρίβεια όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις εκτός από μία - τον αμφισβητούμενο θρίαμβο του Τζορτζ Μπους επί του Αλ Γκορ το 2000. Τότε η τύχη του ένοικου του Λευκού Οίκου κρίθηκε αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε υπέρ του Μπους μετά από εβδομάδες νομικής διαμάχης για αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αμερικανικές εκλογές: Η Βόρεια Καρολίνα ξεκινά την διαδικασία της επιστολικής ψήφου
Δημοσκόπηση CNNi: Μάχη «σώμα με σώμα» στις κρίσιμες πολιτείες των ΗΠΑ - Τι θα κρίνει το αποτέλεσμα
Ψευδοπροφήτης προέβλεπε καταστροφή του κόσμου τα Χριστούγεννα – Οργισμένοι πιστοί έκαψαν την κιβωτό του (vids)
23:59
Δύο Γάλλοι πολίτες μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία
23:50
Ιαπωνία: Πύρινη κόλαση από καραμπόλα τουλάχιστον 50 οχημάτων - 1 νεκρός και 26 τραυματίες
23:41
Λωρίδα της Γάζας: Νοσοκομείο διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του λόγω έλλειψης καυσίμων
23:30