Σταθερή στην αμέριστη υποστήριξη στην Ουκρανία η Μελόνι - Συνάντηση με Ζελένσκι
Ανανεώθηκε:
Η Τζόρτζια Μελόνι με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι (φωτογραφία Αρχέιου) ΑΠΕ EPA
Η Ιταλία θα παραμείνει αταλάντευτη στην υποστήριξη της Ουκρανίας δήλωσε εκ νέου σήμερα (7/9) η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, συμπληρώνοντας πως η σημερινή στασιμότητα στον πόλεμο δείχνει πως η δυτική απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στη γείτονά της ήταν η σωστή.
«Πιστεύω πως η Κίνα και η Ινδία έχουν ένα ρόλο να διαδραματίσουν για να επιλυθεί η σύγκρουση. Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί είναι να πιστέψουμε πως η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί αν εγκαταλείψουμε την Ουκρανία», δήλωσε η Μελόνι αφού συναντήθηκε με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκιστο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Τσερνόμπιο, στην λίμνη του Κόμο.

H Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι μιλά στο Οικονομικού Επιχειρηματικό Φόρουμ του Τσερνόμπιο, στην λίμνη του Κόμο.
AP Photo/Luca BrunoΌπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν οι ανάγκες του Κιέβου ενόψει του χειμώνα, μετά από τις αλλεπάλληλες ρωσικές επιθέσεις κατά σημαντικών υποδομών και του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας.
«Η Τζόρτζια Μελόνι επανέλαβε ότι η στήριξη της Ουκρανίας είναι κεντρικό σημείο στην ατζέντα της ιταλικής προεδρίας της G 7 και αναφέρθηκε στην αδιάκοπη καταβολή προσπαθειών υπέρ της νόμιμης αυτοάμυνας της χώρας και μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης. Ιδιαίτερο βάρος, τέλος, δόθηκε στο θέμα της ανοικοδόμησης ενόψει και της πραγματοποίησης το 2025 στην Ιταλία της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας», τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρώμης.

Καλεσμλενος στο επιχειρηματικό φόρουμ TEHA στην Ιταλίαο Βολοντιμίρ Ζελενσκι
AP Photo/Luca Brunο«Η επιλογή να υποστηρίξουμε την Ουκρανία ήταν πρωταρχικά μια επιλογή εθνικού συμφέροντος και είναι μια επιλογή που δεν θα αλλάξει», τόνισε η Μελόνι μιλώντας στο ετήσιο επιχειρηματικό φόρουμ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Eν χριστώ αδελφή» αποκάλεσε τη Μελόνι ο Όρμπαν - «Μοιραζόμαστε τις ίδιες πολιτισμικές ρίζες»
Πρώτη σε δημοτικότητα η Μελόνι - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση στην Ιταλία
Έκκληση Μελόνι στο Ισραήλ να μην πέσει στην «παγίδα» των αντιποίνων
Ερντογάν: Δεν έχουμε βλέψεις σε ξένα εδάφη, αλλά δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση των δικαιωμάτων μας (vid)
19:40
Συνάντηση Καλίν με στελέχη της Χαμάς για τη δεύτερη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
19:28
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καισαριάνη - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
19:14
Δεξαμενόπλοιο υπό καθεστώς κυρώσεων εισήλθε στη Βενεζουέλα - Δοκιμάζεται ο αποκλεισμός του Τραμπ
19:04