ΟΗΕ: Πλήρης στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού
Την υποστήριξή του στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να βρεθεί πεδίο συνεννόησης μεταξύ ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς που θα οδηγήσει σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (PGA) για την 78η Σύνοδο, Ντένις Φράνσις, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους ανταποκριτές.
«Σίγουρα ελπίζω σε θετικό αποτέλεσμα. Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται όπως γνωρίζετε, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από το 1974. Υποστηρίζω πλήρως τον Γενικό Γραμματέα στις προσπάθειές του και στις Καλές Υπηρεσίες, να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.
Η Γενική Συνέλευση έχει λάβει προηγούμενες αποφάσεις, όπως γνωρίζετε. Ίσως, λοιπόν, αυτή τη φορά να κάνουμε ουσιαστική πρόοδο» ε'ιπε απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές τριμερής συνάντηση δεν αναμένεται να γίνει πριν τον Οκτώβριο στην Νέα Υόρκη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πιθανή τελική ημερομηνία για την τριμερή θα κριθεί μετά τις συναντήσεις που θα έχει ο Αντόνιο Γκουτέρες με τους δύο ηγέτες ξεχωριστά στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες συνεχίζει να εξετάζει την πιθανότητα τριμερούς συνάντησης για το Κυπριακό
«Γόρδιος δεσμός» το Κυπριακό - Έτοιμος ο Χριστοδουλίδης για τριμερή συνάντηση με Γκουτέρες και Τατάρ
Προκλητικός Φιντάν: «Η σύνδεση Κυπριακού με τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ δεν είναι υγιής...»
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ: Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές δοκιμάζονται (pics - vids)
09:10
Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φθιώτιδα
09:07
Ανήλικη εντοπίστηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ στην Κάτω Αχαΐα
09:06
ΗΠΑ: Επεκτείνεται ο κατάλογος με τα κράτη στα οποία ισχύει ταξιδιωτική απαγόρευση
08:59