ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η πιο φιλική πόλη στον κόσμο για τους σκύλους

Αυτή είναι η πιο φιλική πόλη στον κόσμο για τους σκύλους
Ilia Yefimovich/Getty Images/Ideal Images

Μια ξεχωριστή γιορτή διοργανώνεται την Παρασκευή 26 Αυγούστου στο Τελ Αβίβ, σε κεντρικό πάρκο του οποίου δεν θα ακούγεται κάτι άλλο πέρα από γαβγίσματα...

Η μέρα των σκύλων θα γιορταστεί με πυρήνα το πάρκο «Μπνέι Νταν», που είναι αφιερωμένο στους πιστούς μας φίλους, με πολλές εκπλήξεις και πλούσια δώρα, τόσο για τους τετράποδους «πολίτες», όσο και για τους συνοδούς τους.

Θα παρουσιαστούν startups που ιδρύθηκαν στο Τελ Αβίβ με στόχο την εξυπηρέτηση των σκύλων και των ιδιοκτητών τους, θα σερβιριστεί λαχταριστό... σούσι για σκύλους, θα διατίθενται μοναδικά προϊόντα για τα γενέθλια των σκύλων, ενώ θα υπάρχει για χαλάρωση και ξεκούραση ένα σκύλο-spa και πολλές λιχουδιές.

Το Τελ Αβίβ θεωρείται η πιο φιλική πόλη του κόσμου για σκύλους. Σε κάθε 17 κατοίκους αντιστοιχεί ένας σκύλος και με αυτό το δεδομένο η ισραηλινή πρωτεύουσα είναι η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό σκύλων παγκοσμίως. Το φιλικό προφίλ της δεν εξαντλείται μόνο στους αριθμούς.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, οι 25.000 σκύλοι του Τελ Αβίβ απολαμβάνουν 70 μεγάλης έκτασης δημόσια πάρκα.

Για τον Τελ Αβίβ το «ευ ζην» των σκύλων είναι προτεραιότητα. Τα καταφύγια δεν είναι χώροι όπου τα σκυλιά θανατώνονται. Επί 24ωρου βάσεως, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, οι κτηνίατροι της πόλης περιποιούνται τα άστεγα ζώα. Πραγματοποιούνται διαρκώς περιπολίες έτσι ώστε να εντοπίζονται τυχόν περιστατικά κακοποίησης ζώων, ενώ όπως ανακοίνωσε ο δήμος συνεχίζεται ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων για σκύλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ