Έκκληση της Κινεζικής Επιτροπής Υγείας: Σε «κατάλληλες ηλικίες» ο γάμος και η απόκτηση παιδιών
Σε έκκληση,προκειμένου οι γάμοι των ζευγαριών και η τεκνοποίηση από τα ζευγάρια να πραγματοποιούνται σε «κατάλληλες ηλικίες», προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Υγείας Κίνας σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το μειούμενο ποσοστό γεννήσεων που προκαλεί η συρρίκνωση του πληθυμού.
O Γιου Σουετζούν, υποδιευθυντής της Επιτροπής, δήλωσε ότι θα κάνει έκκληση για την κοινή ανάληψη των γονεϊκών ευθυνών ώστε να οδηγούνται οι άνθρωποι προς «πιο θετικές αντιλήψεις περί γάμου, τοκετού και οικογένειας», έγραψε χθες η υποστηριζόμενη από το κράτος εφημερίδα Global Times.
Αυτό θα βοηθήσει στην υιοθέτηση μιας «νέας κουλτούρας για τον γάμο και την τεκνοποίηση», πρόσθεσε ο Γιου.
Βάσει νόμου, οι άνδρες στην Κίνα επιτρέπεται να παντρευτούν μετά την ηλικία των 22 και οι γυναίκες μετά τα 20.
Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται την ώρα που το Πεκίνο επιχειρεί να δώσει κίνητρα σε περισσότερες γυναίκες να αποκτήσουν παιδιά, καθώς ο κινεζικός πληθυσμός μειώθηκε και δεύτερη συναπτή χρονιά το 2023 και οι γεννήσεις έπεσαν σε χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ.
ΜΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ: Πυροβολισμοί 89χρονου σε ΕΦΚΑ-Εφετείο: Οι σφαίρες σε γραφείο Εισαγγελέα και η διάγνωση σχιζοφρένειας
19:31
Συνάντηση με τον Ζελένσκι «ψήνει» ο Ούγγρος πρωθυπουργός για να «σπάσει τον πάγο» με το Κίεβο (pic)
19:22
«Η μητέρα μου ήταν ερωτευμένη με τον Κάρολο»: Ο Τραμπ υποδέχεται το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας
19:13
Live η συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο
19:04