ΗΠΑ: Η Άγκυρα δεν έχει αποδείξεις για τον Γκιουλέν
Οι τουρκικές Αρχές δεν έχουν παράσχει καμία απόδειξη στην Ουάσιγκτον σχετικά με τον ρόλο που φέρεται να διαδραμάτισε ο Φετουλάχ Γκιουλέν, στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ανέφερε την Τετάρτη o Αμερικανός αντιπροέδρος Τζο Μπάιντεν, ο βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.
Αν και η Τουρκία υπέβαλε «τέσσερα διαφορετικά αιτήματα έκδοσης για τον Γκιουλέν, τα αιτήματα αυτά σχετίζονται με κατηγορίες αναφορικά με εγκληματικές δραστηριότητες πρότερες του πραξικοπήματος», το οποίο απετράπη την 15η Ιουλίου και φθάνουν έως το 2015 και ακόμα παλαιότερα, επισήμανε και από την πλευρά του αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης που συνοδεύει τον Μπάιντεν.
«Οι Τούρκοι δεν έχουν καταθέσει αίτημα έκδοσης που να συνδέεται με την εμπλοκή του Γκιουλέν στην απόπειρα πραξικοπήματος. Δεν έχουν παράσχει καμία απόδειξη ενδεχόμενων διασυνδέσεων του Γκιουλέν με το πραξικόπημα» επέμεινε ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας τις σχετικά ανακοινώσεις χθες Τρίτη του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
«Ούτε ο πρόεδρος ούτε ο αντιπρόεδρος δεν μπορούν να αποφασίσουν για την έκδοση μονομερώς» υπογράμμισε ο αξιωματούχος της αντιπροεδρίας υπενθυμίζοντας ότι η διαδικασία έκδοσης είναι έργο της αμερικανικής δικαιοσύνης.
Η ίδια πηγή προειδοποίησε ότι κάθε πολιτικοποίησης της υπόθεσης, θα ήταν αντιπαραγωγική.
«Δεν είδα τίποτα και δεν έκανα κάτι κακό», δηλώνει ο Μπιλ Κλίντον για την υπόθεση Έπσταϊν
19:42
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ επιτρέπει προσωρινά τη λειτουργία δεκάδων ΜΚΟ στη Γάζα
19:35
Μιχαηλίδου για τα τρία χρόνια από τα Τέμπη: Το αίτημα για αλήθεια και δικαιοσύνη είναι καθολικό
19:20
Χίος: Πέντε συλλήψεις για το ναυάγιο με τους 15 νεκρούς – Ταυτοποιήθηκε κύκλωμα διακινητών στη Σμύρνη
19:12