ΗΠΑ: «Έκρηξη» σε πεζοδρόμιο αναστάτωσε τη Νέα Υόρκη - Πεζοί έτρεχαν να σωθούν
Πυροσβέστες στη Νέα Υόρκη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Ted ShaffreyΜεγάλη κινητοποίηση των Αρχών προκάλεσε έκρηξη κατά μήκος ενός πεζοδρομίου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα τεράστια κομμάτια σκυροδέματος να σπάσουν και να πετάξουν στον αέρα.
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, τοπική ώρα. Βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνουν ανθρώπους να περπατούν στο πεζοδρόμιο κάτω από σκαλωσιές όταν ξαφνικά μια έκρηξη έσκισε το έδαφος.
Κανείς δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με τους αξιωματούχους οι οποίοι εκτιμούν ότι η έρκηξη οφείλεται σε παγιδευμένο αέριο.
Οι υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης έσπευσαν στη σκηνή μετά από αναφορές για φωτιές σε φρεάτια και έλεγξαν τα γύρω κτίρια. Η έκρηξη ακούστηκε και έγινε αισθητή και στην απέναντι πλευρά του δρόμου.
«Ξαφνικά ανατινάχτηκε. Όλο το πεζοδρόμιο σηκώθηκε - έκρηξη!» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρα ο Ραφαέλ Μαλντονάντο.
«Τα πράγματα πήγαιναν στον αέρα. Σκόρπισαν πράγματα. Είναι τρελό», πρόσθεσε σε δηλώσεις του στο NBC.
Ένα κοντινό εστιατόριο εκκενώθηκε αμέσως μετά και πυροσβέστες έσπευσαν να σβήσουν τις φλόγες στο δρόμο. Η πυροσβεστική δήλωσε ότι δεν υπήρξαν δομικές ζημιές στην 36ώροφη πολυκατοικία στο σημείο του συμβάντος.
Τέλη κυκλοφορίας για οφειλές του 2021: Τι πρέπει να κάνετε όταν λάβετε τα «ραβασάκια» από την ΑΑΔΕ
01:00
ΔΥΠΑ: Συνολικά 103 εργαστήρια συμβουλευτικής ξεκινούν από τον Οκτώβριο
00:30
Ντμιτρίεφ: Το «δεξί χέρι» του Πούτιν μεταβαίνει στις ΗΠΑ για συνομιλίες
23:55
Σχέδιο τριών σημείων για την τεχνητή νοημοσύνη - Η πρόταση της Anthropic στον ΟΗΕ
23:41