ΚΟΣΜΟΣ

Το λευκό ρινοκεράκι που σκόρπισε χαμόγελα σε πάρκο άγριας ζωής στο Ισραήλ

Το λευκό ρινοκεράκι που σκόρπισε χαμόγελα σε πάρκο άγριας ζωής στο Ισραήλ
REUTERS/Baz Ratner

Τη γέννηση ενός λευκού ρινόκερου γιορτάζουν στο πάρκο άγριας ζωής, στην πόλη Ραμάτ Γκαν, στην περιφέρεια του Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ.

Το αρσενικό ρινοκεράκι ήρθε στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα στο ζωολογικό πάρκο στην Ραμάτ Γκαν, οι ιθύνοντες του οποίου δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους, για τον «ερχομό» του νέου μέλους, καθώς οι λευκοί ρινόκεροι είναι είδος που απειλείται με εξαφάνιση.

Όπως λένε οι υπεύθυνοι του πάρκου, η μαμά ρινοκερίνα, η 23χρονη πλέον Τάντα, φροντίζει και προσέχει το παιδί της, όπως κάνουν όλες οι μαμάδες με τα μικρά τους.

Μιλώντας στο Reuters οι υπεύθυνοι του ζωολογικού πάρκου εξηγούν ότι η γέννηση του μικρού ρινόκερου είναι σημαντική, όχι μόνο για το συγκεκριμένο πάρκο στο Ισραήλ, αλλά γενικά για το είδος των λευκών ρινόκερων, που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

2016-08-25T083938Z 319603001 D1BETXLBZUAB RTRMADP 3 ISRAEL-ANIMALS

Πηγή: REUTERS/Baz Ratner

2016-08-25T083946Z 1597376831 D1BETXLCACAA RTRMADP 3 ISRAEL-ANIMALS

Πηγή: REUTERS/Baz Ratner

Ο λευκός ρινόκερος, γνωστός και ως πλατύρρινος, είναι ο μεγαλύτερος των αφρικανικών ρινόκερων με μήκος που φτάνει τα 4 μέτρα, ύψος τα 2 μέτρα και βάρος τους 3 τόνους. Φέρει δύο κέρατα, ενώ το χείλος του είναι πλατύ.

Ζει κυρίως στις περιοχές της Νοτίου Αφρικής. Χαρακτηρίζεται ως πιο κοινωνικός, ζει σε μικρές ομάδες και είναι σπάνια επιθετικός. Το χρώμα του δέρματός του είναι γκριζωπό και δεν σχετίζεται με την ονομασία του.

Χαρακτηριστικό των αφρικανικών ρινόκερων είναι η συμβίωση τους με ένα είδος πτηνού, τους βουφάγους, που τρέφονται με παράσιτα του δέρματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ