Σαλβίνι: Ευχαριστώ την κυβέρνηση και τα κόμματα για την αλληλεγγύη, πρόκειται για πολιτική δίκη
O Ματέο Σαλβίνι
ΑP PHOTOΟ Ιταλός υπουργός Μεταφορών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε στο αίτημα των εισαγγελέων της Σικελίας για καταδίκη του σε έξι χρόνια φυλάκισης.
Η όλη υπόθεση αφορά το πλοίο της ΜΚΟ Open Arms και ο Σαλβίνι κατηγορείται για στέρηση της ελευθερίας σε μετανάστες και πρόσφυγες και για άρνηση να εγκρίνει επιβεβλημένη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.
«Ευχαριστώ την κυβέρνηση και τα κόμματα που την συνθέτουν για τη μεγάλη, στοργική αλληλεγγύη τους. Πρόκειται για μια πολιτική δίκη και για προσπάθεια της αριστεράς να επιτεθεί κατά της κυβέρνησης και του δικαιώματος υπεράσπισης των εθνικών συνόρων», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα.
«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αλλά έχουμε και την πρόγνωση ότι στη δίκη αυτή υπάρχουν κάποιες ανορθόδοξες πτυχές. Ευχόμαστε να υπάρξει αίσιο τέλος», πρόσθεσε από την πλευρά της η γερουσιαστής της Λέγκα και συνήγορος υπεράσπισης του Σαλβίνι, η Τζούλια Μποντζόρνο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εισαγγελική πρόταση για εξαετή φυλάκιση στον Σαλβίνι: «Δηλώνω ένοχος για την υπεράσπιση της Ιταλίας»
Πώς ακριβώς η έλλειψη ύπνου βλάπτει τους νευρώνες του εγκεφάλου μας, σύμφωνα με νέα μελέτη
09:30
Αλλαγές στη Γραμμή 2 του μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα - Αναλυτικά τα δρομολόγια
09:28
ΑΠΘ: Το πάρτι χωρίς άδεια, τα επεισόδια και η αναζήτηση ευθυνών - «Οι διαδικασίες για ελεγχόμενη πρόσβαση στους κλειστούς χώρους έχουν ξεκινήσει»
09:24
Υπόθεση Παναγόπουλου: Στο μικροσκόπιο των Αρχών τραπεζικές κινήσεις και περιουσιακά στοιχεία (vid)
09:22