ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Διαμαρτυρία για την απαγόρευση του μπουρκίνι… με beach party (pics)

Βρετανία: Διαμαρτυρία για την απαγόρευση του μπουρκίνι… με beach party (pics)
REUTERS/Neil Hall

Beach party διοργάνωσαν έξω από τη γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνο 35 γυναίκες, μουσουλμάνες και μη, για να διαμαρτυρηθούν για το μέτρο της απαγόρευσης των μπουρκίνι σε παραλίες της Γαλλίας. 

 

 

Φορώντας μπουρκίνι αλλά και μπικίνι, οι γυναίκες κάθισαν στην άμμο που είχαν στρώσει κι έπαιξαν με μπάλες μπροστά από την πρεσβεία. Κάποιες άλλες κρατούσαν πλακάτ όπου διάβαζε κανείς τα συνθήματα «η ισλαμοφοβία δεν είναι ελευθερία» και «αφήστε τις να φοράνε ό,τι θέλουν».

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από δύο φίλες μετά τη δημοσίευση μια φωτογραφίας όπου απεικονίζονται ένοπλοι Γάλλοι αστυνομικοί οι οποίο -όπως φαίνεται- λένε σε μια γυναίκα να βγάλει το πάνω μέρος του μπουρκίνι της, σε μια παραλία.

«Δεν είναι ποτέ σωστό να λες σε μια γυναίκα τι μπορεί να φοράει ή να βγάζει τα ρούχα της. Αυτό δεν αρμόζει σε έναν άνδρα να το λέει» δήλωσε η Ίντια Τόρογκουντ, μία από τις διοργανώτριες.

640x640 3

REUTERS/Neil Hall

«Θέλαμε να επιδείξουμε αλληλεγγύη προς τις μουσουλμάνες γυναίκες στη Γαλλία και να απευθύνουμε έκκληση για την άρση της απαγόρευσης» πρόσθεσε.

640x640 4

REUTERS/Neil Hall

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη, συνεδριάζει το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο, προκειμένου να εξετάσει την προσφυγή κατά του μέτρου της απαγόρευσης στη Νίκαια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ