ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη με νεκρούς και τραυματίες στην Τουρκία

Ισχυρή έκρηξη με νεκρούς και τραυματίες στην Τουρκία
twitter

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Σιζρέ που βρίσκεται στην επαρχία Σιρνάκ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη μέσα σε 8 ημέρες με στόχο κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες της αστυνομίας. Η προηγούμενη επίθεση είχε σημειωθεί στις 18 Αυγούστου στο Ελαζίγκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων.

Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters κάνουν λόγο για έντεκα νεκρούς, όλοι αστυνομικοί, και τουλάχιστον 78 τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι 3 πολίτες. Ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγκ είχε δηλώσει νωρίτερα σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 70, αλλά ο αριθμός των νεκρών παραμένει αδιευκρίνιστος.

Το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι τουλάχιστον 8 αστυνομικοί βρίσκονται μεταξύ των νεκρών και απέδωσε την επίθεση στους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Ασθενοφόρα, ελικόπτερα και οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή που καλύφθηκε από καπνούς, μετά την έκρηξη που προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, οπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η πόλη Σιρζέ βρίσκεται στην επαρχία Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αλλά και με το Ιράκ, κι έχει μεγάλο πληθυσμό Κούρδων.

turk

Η επίθεση κατέστρεψε το αρχηγείο της μονάδας της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών και πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό στην περιοχή, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε απόσταση 50 μέτρων από το κτίριο της αστυνομίας, κοντά σε σημείο ελέγχου, σύμφωνα με το Anadolu.

Η επίθεση για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, έγινε δύο ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων στη γειτονική Συρία, στόχος της οποίας είναι ταυτόχρονα να πλήξει τους κούρδους πολιτοφύλακες και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ