Σχεδόν 30.000 τα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Αφρική φέτος
Kέντρο θεραπείας mpox στο ανατολικό Κονγκό
AP Photo/Moses SawasawaΑυξάνονται σε 29.342 τα ύποπτα κρούσματα από ευλογιά των πιθήκων που έχουν καταγραφεί στην Αφρική από τις αρχές του 2024, ενώ την ίδια περίοδο, από τη νόσο έχουν χάσει τη ζωή τους 812 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Τα περισσότερα περιστατικά έχουν εντοπιστεί στο Κονγκό στην κεντρική Αφρική, ενώ το Μπουρούντι, έχει επίσης πληγεί από ξέσπασμα της νόσου που εντείνεται.
Η ανακοίνωση του ΠΟΥ δεν αναφέρει συγκριτικά στοιχεία από τα περασμένα χρόνια.
Η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αφρικανικής Ενωσης έχει αναφέρει 14.957 κρούσματα και 739 θανάτους από επτά πληγέντα κράτη το 2023, αύξηση 78,5% ως προς τα νέα κρούσματα σε σχέση με το 2022.
Συνολικά 2.082 επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν σε όλο τον κόσμο μόνο τον Αύγουστο, ο υψηλότερος αριθμός από τον Νοέμβριο του 2022, λέει ο ΠΟΥ.
Το Σάββατο, το ταμείο για την πανδημία της Παγκόσμιας Τράπεζας ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 128,89 εκατομμύρια δολάρια σε δέκα χώρες της Αφρικής για την καταπολέμηση του ξεσπάσματος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευλογιά των πιθήκων: Αυξάνονται σε 53 τα κρούσματα - Ένας θάνατος
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Ντόναλντ Τραμπ
09:20
Η Βουλγαρία και επίσημα στο ευρώ σχεδόν 20 χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ
09:10
Τα πρόσωπα που το 2025 μας υποσχέθηκαν ότι θα μονοπωλήσουν και το 2026
09:00
Το 2026 φέρνει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρώπη - Ο φόβος της AI φούσκας
09:00