Έρευνα για τους βομβητές που εξερράγησαν στο Λίβανο ξεκινά και η Νορβηγία
Ένα από τα Γουόκι τόκι τα οποία εξερράγησαν
AP PhotoΜετά την Ταϊβάν, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία προστίθεται και η Νορβηγία στις χώρες που διέταξαν έρευνα για τους βομβητές που εξερράγησαν στο Λίβανο την περασμένη εβδομάδα και κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.
Η υπηρεσία ασφάλειας της νορβηγικής αστυνομίας (PST) ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για να καθορίσει εάν υπάρχουν λόγοι για να ξεκινήσει πλήρης έρευνα για το ενδεχόμενο να βρίσκεται νορβηγικής ιδιοκτησίας εταιρεία πίσω από την διανομή των βομβητών στη Χεζμπολάχ, όπως μετέδωσε το Reuters.
Μέχρι στιγμής, πάντως, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της PST, Χάρις Χρενόβιτσα σε νορβηγικά μέσα η αστυνομία δεν έχει συγκεκριμένες υποψίες.
Ακόμη παραμένει άγνωστο με ποιον τρόπο και πότε παραποιήθηκαν οι βομβητές που μετετράπησαν σε όπλα, ικανά να πυροδοτηθούν εξ αποστάσεως.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λίβανος: Η δαιδαλώδης διαδρομή των βομβητών που σκόρπισαν το θάνατο - Έρευνες και στη Βουλγαρία
Αυστηρότερα πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ – Οι νέες ποινές
05:00
Ανοίγει η πλατφόρμα για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» - Πώς γίνεται η εγγραφή
04:00
Κατάργηση σφραγίδων στα ταξίδια εντός Ευρώπης: Τι αλλάζει με τα βιομετρικά δεδομένα
03:00
Οι προϋποθέσεις για την τριπλή επιστροφή ενοικίου σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς στην περιφέρεια
02:00