ΚΟΣΜΟΣ

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πόλη Σιζρέ

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πόλη Σιζρέ
Twitter

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Σιζρέ, που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με το Reuters, έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη, όλοι αστυνομικοί, και τουλάχιστον 78 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 3 πολίτες. Το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, εξερράγη σε απόσταση 50 μέτρων από το κτίριο της αστυνομίας, κοντά σε σημείο ελέγχου.

Ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγκ είχε δηλώσει νωρίτερα σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 70, αλλά ο αριθμός των νεκρών παραμένει αδιευκρίνιστος.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη μέσα σε 8 ημέρες με στόχο κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες της αστυνομίας. Η προηγούμενη επίθεση είχε σημειωθεί στις 18 Αυγούστου στο Ελαζίγκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Η επίθεση κατέστρεψε το αρχηγείο της μονάδας της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών και πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον ουρανό στην περιοχή, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Η πόλη Σιρζέ βρίσκεται στην επαρχία Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αλλά και το Ιράκ, κι έχει μεγάλο πληθυσμό Κούρδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ