«Ολέθριο σφάλμα» το σχέδιο Ζελένσκι για εξαναγκασμό σε ειρήνη δηλώνει η Μόσχα
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ
(Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)«Ολέθριο σφάλμα», το οποίο θα έχει επιπτώσεις για το Κίεβο, χαρακτήρισε σήμερα η Ρωσία το σχέδιο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να πιέσει τη Μόσχα να εξαναγκαστεί σε ειρήνη.
Χθες Τρίτη, ο Ζελένσκι δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία δεν μπορεί να τερματιστεί μόνο μέσω συνομιλιών και ότι η Μόσχα πρέπει να εξαναγκαστεί σε ειρηνευτική συμφωνία.
Σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε: «Μια τέτοια θέση είναι ένα ολέθριο σφάλμα, ένα συστημικό σφάλμα. Πρόκειται για μια ουσιαστική παρανόηση, η οποία αναπόφευκτα θα έχει συνέπειες για το καθεστώς του Κιέβου».
Όπως είπε ο Πεσκόφ, η Ρωσία θέλει την ειρήνη, αλλά δεν μπορεί αυτό να της επιβληθεί. «Μια θέση που βασίζεται στην προσπάθεια να εξαναγκαστεί η Ρωσία σε ειρήνη είναι ένα απολύτως ολέθριο σφάλμα επειδή είναι αδύνατον να εξαναγκαστεί η Ρωσία σε ειρήνη».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ρωσία υποστηρίζει την ειρήνη, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα είναι εγγυημένα τα θεμέλια της ασφάλειάς της».
Ο Πούτιν είπε τον Ιούνιο ότι η Ρωσία θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μόνο αν το Κίεβο συμφωνήσει να αποσύρει τις φιλοδοξίες του για ένταξη στο ΝΑΤΟ και παραδώσει το σύνολο των τεσσάρων περιφερειών που διεκδικεί η Μόσχα, αιτήματα τα οποία απέρριψε άμεσα το Κίεβο με τον ισχυρισμό ότι είναι ισοδύναμα με συνθηκολόγηση.
STAR BULK: Παράλληλη εισαγωγή του συνόλου των μετοχών σε Euronext Athens και Δημόσια Εγγραφή
08:50
Λιγότερα αλλά πιο ακριβά smartphones αγόρασαν οι Έλληνες καταναλωτές
08:39
Πριν από 100 χρόνια, ένας Ρώσος βιολόγος προσπάθησε να δημιουργήσει υβρίδιο ανθρώπου – χιμπατζή
08:30
Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά οπλισμένου άνδρα στη Γέφυρα του Μπρούκλιν – Φώναζε «θέλω να πεθάνω»
08:24