ΚΟΣΜΟΣ

Το αισιόδοξο γράμμα μιας 8χρονης στον Μπαράκ Ομπάμα και η απάντησή του

Το αισιόδοξο γράμμα μιας 8χρονης στον Μπαράκ Ομπάμα και η απάντησή του
REUTERS/Jonathan Ernst

Η θητεία του Μπάρακ Ομπάμα τελειώνει και ενώ πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν για το μέλλον των ΗΠΑ, μια 8χρονη αποφάσισε να λάβει δράση, στέλνοντας προσωπικό γράμμα στον πλανητάρχη.

Ο πατέρας της μικρής Λίλη, είναι καταταγμένος στην αεροπορία και η ίδια έχει όνειρο να γίνει καρδιοχειρουργός, παρ’ όλα αυτά περήφανα γράφει ότι η θέση του προέδρου βρίσκεται επίσης στη λίστα των προτιμήσεων της.

Όσο οι δύο υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα, Τραμπ και Κλίντον διαφωνούν για τους τρόπους με τους οποίους λύνονται τα προβλήματα της χώρας, η Λίλη ξέρει τι είναι αυτό που λείπει: «Η τόλμη».

Το γράμμα της μικρής Λίλη:

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Πιστεύω πως η χώρα χρειάζεται περισσότερο θάρρος. Με όλες αυτές τις επιθέσεις, τον ιό Ζίκα και τους πολέμους, η χώρα μας είναι ένα θλιμμένο τοπίο.

Σε παρακαλώ, κάνε κάτι αστείο. Φόρα ένα πολύχρωμο μπλουζάκι και σορτς, σε μια σοβαρή συνάντηση. Πήγαινε για water-ski στην Καραϊβική. Πήγαινε με την οικογένεια σου στη Ντίσνεϋ. Κάνε κάτι αστείο και εξωφρενικό. Επίσης, σε παρακαλώ, πες κάτι, οτιδήποτε, για να ηρεμήσει ο κόσμος.

Δεν έχεις ιδέα πόσες πολιτικές ανησυχίες έχω.

Συγχαρητήρια για τα επτά, σχεδόν οχτώ χρόνια της θητείας σου ως πρόεδρος. Παραλίγο να ξεχνούσα να στο πω. Επίσης, να ξέρεις, είμαι η μεγαλύτερη θαυμάστρια σου.

Ο μπαμπάς μου είναι στην αεροπορία και αυτό με ενέπνευσε στο να έχω στο μυαλό μου και τη θέση του προέδρου. (Το όνειρο μου όμως είναι να γίνω καρδιοχειρουργός). Συνέχισε να πηγαίνεις μπροστά τη χώρα.

Με εκτίμηση, Λίλη.

Υ.Γ. Σε ευχαριστώ που αποτελείς έμπνευση.

lilys letter

Lily’s letter/THE WHITE HOUSE

Και φυσικά, σε ένα τόσο γλυκό γράμμα, δεν θα μπορούσε να αντισταθεί κανείς, ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος και απάντησε:

potus letter copy copy

Αγαπημένη μου Λίλη,

Σε ευχαριστώ για το ευχάριστο γράμμα και τις προτάσεις σου. Από ότι κατάλαβα, φαίνεται ότι είσαι ένα εξαίρετο παιδί και έχεις μεγάλη τόλμη, ώστε να βοηθήσεις το έθνος μας να παραμείνει ισχυρό.
Αν και δεν ξέρω πως θα φαινόταν στη γυναίκα και στις κόρες μου να φοράω πολύχρωμα μπλουζάκια δημόσια, ξέρω σίγουρα ότι μια από τις σημαντικότερες ευθύνες μου ως πρόεδρος είναι να διαβεβαιώσω, ότι η γενιά σου θα πάει μπροστά, θα ζήσει με ασφάλεια και θα έχει ευκαιρίες.

Ξέρω ότι συμβαίνουν διάφορα στον κόσμο και κάποιες φορές είναι ανήσυχα, ωστόσο, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά αν εσείς οι νέοι συνεχίσετε να μαθαίνετε πράγματα και να εκφράζετε όσα λέτε.
Όσο ακόμα βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, αλλά και αφού φύγω, θα συνεχίζω να παλεύω για τα παιδιά όλης της χώρας, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Ξανά, σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου και πες σε παρακαλώ πολύ στον πατέρα σου ότι του είμαι ευγνώμων για τις υπηρεσίες του. Όπου και αν σε οδηγήσουν τα ταλέντα σου, είτε αυτό είναι η καρδιοχειρουργική είτε η προεδρία, είτε οποιοδήποτε όνειρο έχεις και δεν το ξέρεις ακόμα, πάντα να θυμάσαι ότι έχεις και ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του κόσμου.

Ο ενθουσιασμός σου μου δίνει ελπίδα για το μέλλον και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρεις πολύ σημαντικά πράγματα, αν βάλεις τα δυνατά σου σε αυτό που θα ασχοληθείς.

Περιμένω σπουδαία πράγματα από σένα.

Ο φίλος σου, Μπάρακ Ομπάμα

President Obama’s response /THE WHITE HOUSE

Τα παιδιά αναμφισβήτητα φαίνεται να αγαπούν ιδιαίτερα τον Μπάρακ Ομπάμα, όπως αυτό το παιδάκι που κλαίει για τη λήξη της θητείας του.

Και είναι αξιολάτρευτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ