ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας έχει ο νέος γενικός διευθυντής της εκστρατείας του Τραμπ

Ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας έχει ο νέος γενικός διευθυντής της εκστρατείας του Τραμπ
REUTERS/Carlo Allegri

O νέος γενικός διευθυντής της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Στίβ Μπάνον, είχε διωχθεί με την κατηγορία της ενδοοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 1996 του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες: της ενδοοικογενειακής βίας, της επίθεσης και της απόπειρας εκφοβισμού, όπως αποκάλυψαν εφημερίδες της Νέας Υόρκης. Όμως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο όταν η σύζυγός του Μέρι Λουίζ Πικάρντ δεν προσήλθε για να δώσει κατάθεση, λίγους μήνες αργότερα.

Την 1η Ιανουαρίου, το ζευγάρι καβγάδισε πολύ άσχημα και οι διαπληκτισμοί κατέληξαν σε άσκηση σωματικής βίας. Ο Μπάνον είχε αρπάξει τη γυναίκα του από τον λαιμό και το μπράτσο, σύμφωνα με τη New York Post, κι είχε πετάξει το τηλέφωνο στην άλλη άκρη του διαμερίσματος όπου διέμεναν, ενώ την εξύβρισε όταν εκείνη προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία.

Η αστυνομία εντόπισε στο σημείο τα κομμάτια του τηλεφώνου που είχε διαλυθεί και φωτογράφισε τα σημάδια στον λαιμό και τους καρπούς της γυναίκας. Κατόπιν, όπως αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των εφημερίδων, ο Μπάνον της ζήτησε να φύγει από την πόλη για να μην καταθέσει εναντίον του.

Ο συνήγορος του Στιβ Μπάνον την «απείλησε» και της είπε ότι εκείνη «δεν έχει χρήματα και κανένα μέσο για να καλύψει τις ανάγκες των δίδυμων κοριτσιών της» -ηλικίας λίγων μηνών- εάν εκείνος δικαζόταν. Και στην περίπτωση που εκείνη επέμενε «εκείνος και ο δικηγόρος του θα διασφάλιζαν ότι θα καταδικαζόταν ως ένοχη», αναφέρει το άρθρο.

Η νεαρή γυναίκα έκανε ό,τι την πρόσταξαν κι έφυγε με τα παιδιά της, έως τη στιγμή που ο δικηγόρος θα της τηλεφωνούσε και θα της έλεγε ότι μπορεί να επιστρέψει. Ο δικηγόρος, σε επικοινωνία με τους New York Times, διέψευσε ότι άσκησε οποιουδήποτε είδους πίεση.

Ο Στιβ Μπάνον υποστήριξε την αθωότητά του και δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις. Η εκπρόσωπος τύπου του Αλεξάντρα Πρεάτε επιβεβαίωσε ότι εκείνος διατηρεί «μια πολύ καλή σχέση» με την πρώην του σύζυγο.

Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο λίγο μετά το συμβάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ