Πεντάγωνο: Δεν κάνουμε εικασίες για Νασράλα - Δεν είχαμε ενημέρωση για το πλήγμα στη Βηρυτό
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν μιλούσε με τον Ισραηλινό ομόλογό του ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
«Οι ΗΠΑ δεν ενεπλάκησαν σε αυτήν την επιχείρηση και δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων», είπε στους δημοσιογράφους η Σαμπρίνα Σινγκ.
Οι δύο υπουργοί μίλησαν ενώ ο Όστιν πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ έπειτα από μια επίσκεψή του στο Λονδίνο.
Η εκπρόσωπος απέφυγε να διευκρινίσει εάν ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ είπε στον Όστιν για την επιχείρηση και αν ο στόχος της ήταν όντως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Το Πεντάγωνο δεν θέλει επίσης να κάνει «εικασίες» για την τύχη του Νασράλα.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε επίσης για τα πλήγματα στη Βηρυτό από τους συνεργάτες του στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Θρίλερ» για το εάν είναι ζωντανός ή νεκρός ο Νασράλα - Εσπευσμένα στο Ισραήλ ο Νετανιάχου
Διαδοχικές εκρήξεις στο κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό - Στόχος του IDF ο Νασράλα
Άνοιξε η πλατφόρμα για τη μετεγκατάσταση - 10.000 ευρώ για ακριτικές περιοχές
13:52
Σημαντικά ερωτήματα για τη σχέση εταιρείας μεταφορών με ΕΟΚ και Προμηθέα Πάτρας
13:44
Ρόδος: Πληροφορίες για νεκρό στα Στεγνά που παρασύρθηκε από τα νερά
13:33
Επιδότηση 40 λεπτά το πετρέλαιο θέρμανσης: Στο 1,55 ευρώ η τελική τιμή-Τι ισχύει για ντίζελ, βενζίνη
13:30