Τουλάχιστον 50 νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές από τον τυφώνα Χέλεν στις ΗΠΑ
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και σήμερα, μετά το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν από τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.
Οι περισσότεροι νεκροί, συνολικά 19, αναφέρθηκαν στη Νότια Καρολίνα. Άλλοι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τζόρτζια, 11 στη Φλόριντα, δύο στη Βόρεια Καρολίνα και ένας στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με τον απολογισμό που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση στοιχεία των τοπικών αρχών.

«Θλίβομαι βαθιά από τις ανθρώπινες απώλειες και την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Χέλεν. Ο δρόμος προς την ίαση θα είναι μακρύς», είπε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
Οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που κατέστρεψαν σπίτια, δρόμους και επιχειρήσεις σε πολλές Πολιτείες.
Την υπόθεση του Γάλλου φυλακισμένου Βινατιέ θα εξετάσει η ο Πούτιν - Κατηγορείται για κατασκοπεία
20:09
Μελόνι: Eργαζόμαστε για την αναβολή της διάσκεψης Mercosur
20:00
Ιταλία: Εισιτήριο δύο ευρώ για την διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι από την 1η Φεβρουαρίου 2026
19:50
Γαλλία: Κουκουλοφόροι απήγαγαν και ανάγκασαν ένα ζευγάρι να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε crypto
19:40