Κύμα αεροπορικών επιδρομών στη Συρία - Νεκροί και τραυματίες φιλοιρανοί μαχητές
Αεροπορικές επιδρομές άγνωστης προέλευσης πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα στην ανατολική Συρία όπου σύμφωνα με παρατηρητές έχασαν τη ζωή τους 12 φιλοϊρανικοί μαχητές ενώ μεγάλος αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκε.
«Δώδεκα φιλο-ιρανικοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές άγνωστης προέλευσης με στόχο τις θέσεις τους στην πόλη Ντέιρ Εζόρ και ανατολικά της πόλης, καθώς και στην περιοχή Μπουκαμάλ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ», αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πέντε από τα πλήγματα στόχευαν στρατιωτικές θέσεις κοντά στο αεροδρόμιο της Ντέιρ Εζόρ, προσθέτει.
Το Παρατηρητήριο, το οποίο λέει ότι βασίζεται σε ένα δίκτυο πηγών επί τόπου, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για διόγκωση των αριθμών των θυμάτων.
Η προέλευση των χτυπημάτων είναι άγνωστη, με ευρέως διαδεδομένες εικασίες ότι πραγματοποιήθηκαν από το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέες εξελίξεις στις σχέσεις Τουρκίας και Συρίας - Συνάντηση με τον Άσαντ ζήτησε ο Ερντογάν
SPONSORED
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Βηρυτό μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ
16:31
Καταδικάζει την ρωσική επίθεση κοντά στο Τσερνόμπιλ ο Ζελένσκι λίγο πριν τη συνάντηση στο Λονδίνο
16:20
Φωτιά στην Καλλιθέα Φαρσάλων - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
16:12
Οδηγίες Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για προστασία από σεισμούς: «Η γνώση και η ψυχραιμία σώζουν ζωές»
16:08